avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari succesiune

Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor.
1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea domiciliul defuncta ?
2. Stiu ca printre actele necesare sunt cert de deces al rudei si cert nastere / casatorie al celor care revendica. In cazul in care este vorba despre o matusa care are alt nume decat al meu, cum fac dovada ca sunt ruda cu ea ? Este suficient cert meu de nastere ? Nu exista nicio alta ruda in viata care sa ateste gradul de rudenie.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:48, 22 August 2011
depinde de gradul de rudenie...adica cat de indepartata este matusa.
apoi depinde daca aveti vreun testament este simplu. daca nu, aveti nevoie de anumite certificate - acte si o lista completa o va da notarul care se va ocupa de problema dvs.
Nu stiam ca exista matusi de gradul 3, sa zicem. Sau poate ca or fi. Nu, e vorba despre matusa dupa mama, sora mamei. Toti membrii familiei inafara de mine sunt decedati, exista acte de deces, e si normal. Matusa nu a fost niciodata casatorita, nu are si nu a avut copii.
Intrebarea este pusa pentru ca la decesul mamei mele, survenit relativ recent, primaria din orasul unde mama domicilia mi-a trimis o citatie si m-a trimis la un anumit notar, unde am si dezbatut succesiunea. In cazul acestei matusi, eu fiind din alta localitate, ma pot duce la orice notar ? Si daca da, legea impune ca notarul sa fie din orasul unde domicilia defuncta matusa ?
da, se dezbate succesiunea in localitatea de domiciliu al defunctei
Dezbaterea succesiunii se face la notarul public din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Aveti nevoie de certificatul de deces al defunctei in original, certificatul de nastere al defunctei, certificatul de nastere al mamei dvs, certificatul de nastere al dvs, cartea dvs de identitate, actele de proprietate ale bunurilor ce fac parte din masa succesorala.
puteti merge la orice notariat din orasul unde a avut ultimul domiciliu matusa dvs. nu sunteti obligata sa mergeti la notarul pe care vi l-a recomandat primaria.

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Mostenire wio wio wio wio buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Buna ziua ,in urma decesului unei matusi(sora tatei ,care este decedat) am devenit posibil mostenitoare.Aceasta sora a tatei nu a avut copii,sotul ei decedand ... (vezi toată discuția)