avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap?

Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, alocatia de 200 lei pana la 2 ani. De ce alte drepturi se mai beneficiaza ( mama si copilul) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: claudia252820 , utilizator 14:29, 29 Octombrie 2014
1. Se va prelungi concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani a copilului iar alocatia de stat pentru copii va fi de 200 lei lunar pana implineste copiul 3 ani.

2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a prelungi CCC pana la varsta de 3 ani (atasati la cerere o copie dupa certificatul de handicap al copilului).

3. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de handicap al copilului va prezentati la Primarie si solicitati prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani si prelungirea acordarii alocatiei de stat pentru copii in suma de 200 lei lunar pana implineste copilul 3 ani.
Multumesc mult ptr raspuns! Deci in cazul meu ca beneficiez de alocatia de 200+ indemnizatie de crestere copil, nu mai primesc acea alocatie care era in functie de gradele de handicap? am crezut ca indiferent de venituri, mai primeste si o alta alocatie.
Conditionat de decizia/certificatul de incadrare in grad de handicap,in temeiul disp L nr 448/2006 art 26,se poate acorda indemnizatie pentru grad de handicap
Stiti cumva si cuantumul indemnizatiei in functie de gradul de handicap? multumesc ptr raspuns
Am gasit asta:

Copilul cu handicap grav beneficiaza de:
alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%, acordata de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale;
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri in cuantum de 91 lei;
indemnizatie de insotitor in cuantum de 461 lei sau asistent personal.

Copilul cu handicap accentuat beneficiaza de:
alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%, acordata de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale;
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri in cuantum de 68 lei.

Copilul cu handicap mediu beneficiaza de:
alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%, acordata de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale;
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri in cuantum de 33,5 lei.

"Indiferent de venituri" - insemana indiferent ca primeste cei 200 alocatie si eu ca mama indemnizatia?
"Alocatie de stat in conditiile si in cuantumul prevazut de lege, majorat cu 100%" inseamna alocatia ei de 200 dublata sau...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu malformatie congenitala ianuarie1234 ianuarie1234 Buna ziua ,am o prietena care are o fetita de 6 ani cu o boala cardiaca ;bloc antiventricular complet congenital,caz de o stimulare permanenta epicardica ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului cu grad de handicap 1 daxdani daxdani Buna ziua, As dori sa stiu ce drepturi poate avea un copil care are gradul 1 de handicap(are 10 luni) Care sunt legile si normele care reglementeaza aceste ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil cu handicap grav dana_bilauschi dana_bilauschi Am un copil incadrat in grad de handicap grav; are 2 ani si jumatate. Am depus o cerere la primarie, care a fost directionata catre Asistenta Sociala, prin ... (vezi toată discuția)