avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare cheltuieli dupa envelopare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare cheltuieli dupa envelopare

Am facut enveloparea apartamentului (din bloc), acum instalez centrala termica de apartament. Care sunt demersurile ce trebuie sa le fac pentru recuperarea, macar partiala, a banilor investiti in aceasta lucrare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: soricluj , utilizator 15:34, 22 August 2011
Nu aveti nici o sansa sa recuperati investitia facuta, eventual daca ati efectuat reabilitarea termica conform legislatiei , cu documentatie si cu autorizatie , primaria va poate scutii de la plata impozitului pe cladire pe cel putin 7 ani.X-(:((:P
Daca dumneavoastra ati tras teava comuna de pe casa scarii pentru separarea la gaze, cand vor mai dori sa se conecteze si alti vecini, va vor plati pentru acordul de conectare la ea si veti deveni coproprietari.

In ceea ce priveste investitia in anvelopare (cu siguranta fara aprobari si autorizatii daca spuneti ca ati facut aceasta lucrare numai pentru apartamentul dumneavoastra) nu numai ca nu aveti cum recupera ceva, ci aveti chiar "sansa" sa platiti amenda si sa fiti obligat sa readuceti fatada la forma initiala (daca aveti "dusmani" in bloc ce vor face reclamatie la primarie)
Dragnea Ioan a scris:

Am facut enveloparea apartamentului (din bloc), acum instalez centrala termica de apartament. Care sunt demersurile ce trebuie sa le fac pentru recuperarea, macar partiala, a banilor investiti in aceasta lucrare.

Nu sunteti deloc explicit si de aceea raspunsurile sunt pe masura.
Ati facut anveloparea apartamentului. Foarte bine, inseamna ca o sa beneficiati de pe urma acestei cheltuieli. O sa aveti o izolatie mai buna, iarna consum mai mic de energie pentru a mentine temperatura optima in apartament. Acesta este si scopul anveloparii. V-ati modernizat apartamentul dumneavoastra asa cum eu mi-am vopsit proaspat masina mea si nu pot solicita cuiva sa dea banii inapoi.
Acum instaland centrala de apartament, cu siguranta o sa aveti un confort mai bun obtinut prin costuri mai mici decat cele pe care le-ati fi avut in sistemul public de incalzire.
Va multumesc. Am auzit ca cei ce au facut enveloparea, daca prezinta un certificat de eficienta termica vor beneficia de reducerea de impozit pe urmatorii 2 ani. Binenteles ca am facut aceasta lucrare cu o "firma" de baieti care nu au avut nici proiect si n-au dat nici factura. Lucrarea a fost facuta pe toata fatada blocului, deci este uniform ca aspect.
Chestia asta cu certificatul se pare ca este obligatorie si daca vinzi sau inchiriezi apartamentul. Cat costa un asemenea certificat, Dumnezeu stie! Probabil ca sunt niste baieti destepti care sunt autorizati sa faca aceasta constatare.
In conformitate cu Legea 158/11.07.2011 una din modificarile aduse OUG 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuint, este introducerea unui nou articol:
"ART. 27^1
Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in conditiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri
"
La Cluj nu functioneaza deocamdata, se asteapta normele de aplicare si/sau votarea unei hotarari de CL (nu am inteles prea bine)
Oricum, pentru a beneficia de scutirea de impozit, mai mult ca sigur va trebui sa dovediti sumele achitate pentru reabilitare (facturi, chitante) si, asa cum zice legea, probabil un certificat energetic, eliberat in baza unui audit energetic efectuat de un auditor energetic. Lista auditorilor energetici o gasiti aici: [ link extern ] .
Deci, de urmarit hotararile de consiliu local si de vazut ce documente se vor solicita la dosar pentru a obtine scutirea de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011 pentru aprobarea oug 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. lege nr. 158/2011 gabi1983 gabi1983 \"Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)