Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 158/2011privind cresterea performantei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte

"Art. 27^1
Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in conditiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri."
Buna ziua
La noi in bloc o parte din locatari(etajele2,3,4 care este ultimul etaj) si-au izolat apartamentele(anul trecut) si am facut si izolatia acoperisului(anul acesta).
As vrea si eu cateva lamuriri legate de articolul mentionat mai sus si anume:
1. unde trebuie sa ma adresez pentru a beneficia de acest avantaj
2. cine face auditul energetic si cat costa?
3.daca nu toti vecinii si-au izolat apartamentul ma mai incadrez la acest articol?
Cel mai recent răspuns: BogdanP , utilizator 11:21, 5 Decembrie 2011
Inca nu exista metodologia de aplicare a legii si astfel toata lumea ridica din umeri. Trebuie sa fie termoizolate 50 % + 1 din totalul celor din bloc si numai atunci va trebui sa chemati comisia de audit (pretul difera de la un audit la altul) care va va elibera un certificat energetic "al cladirii nu al apartamentului" Eu personal ma ocup si cu termoizolarea apartamentelor si vreau sa va sfatuiesc sa nu doriti scutirea de la plata impozitului. Motivul ??? O sa va treaca imobilul la clasa "lux" si o sa va dubleze impozitul pe viitor. Va scuteste doar pe anul in curs si incepand cu anul urmator ,statul incepe sa-si recupereze banii de la care ati fost scutit. Credeati ca e statul asa de fraier ???
Specialistii din Primarie va pot da detaliile de care aveti nevoie.
@alpinltd:
Nici Legea fundamentala a statului nu are metodologie de aplicare si totusi functioneaza. De ce trebuie sa intervina alta institutie peste Parlament si sa ne spuna cum ar trebui aplicata, nu este clara in continutul ei? Atunci sa nu le mai emita. Interventia asupra ei prin norme, ordine, dispozitii nu face decat sa ii stirbeasca caracterul de lege si sa ajunga subiect de negociere/interpretare, in functie de "pozitia sociala" (sic) pe care o are fiecare.
Imi permit sa ofer informatii aflate direct de la Primaria sector6: certificatul energetic pentru un bloc la care s-a executat operatia de reabilitare se acorda numai daca s-a facut cu o firma agreata de Primarie si NUMAI daca s-au facut TOATE operatiile ce sporesc performantele energetice ale blocului,prevazute in proiectul initial.Orice renuntare,chiar daca firma este agreata, nu se executa,dar proiectarea ei se plateste,iar in final, duce la neobtinerea certificatului,fara de care ,printre altele, nu puteti vinde apartamentul.
eu am izolat dar nu am facut cu factura, ca sa ma ajunga mai ieftin....daca fac rost de factura...mas incadra? pe scara mea, sunt 5ap.izo-termic (cu mine)...am fi 5ap-din 20ap. de pe scara)
@elidor
Certificatul se da, cu specificatia respectiva, ca nu s-a facut reabilitarea termica, de vandut se poate vinde, dar.....intra in alta clasa de preturi, adica mai joase.
Eu asa stiu! Nu te poate impiedica sa-ti vinzi proprietatea!

Alte discuții în legătură

Legea 158/2011 pentru aprobarea oug 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. lege nr. 158/2011 gabi1983 gabi1983 \"Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe cont propriu lilipangica lilipangica care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru imobilele izolate termic.... pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, In Monitorul din 14 iulie 2011 am inteles ca s-a publicat o lege pentru scutirea de la impozit a proprietarilor care si-au izolat termic sau isi ... (vezi toată discuția)