avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua,

La inceputul lunii Iulie am fost implicat intr-un accident rutier. Urma sa fac stanga pe Calea Vitan de pe o strada secundara, am intalnit semnul cedeaza trecerea, m-am asigurat, am ajuns pe banda 2 (sens de mers din stanga mea) am ramas acolo sa astept sa treaca o masina care venea cu viteza iar din stanga a venit un 'sofer' cu permis de o saptamana care a avut timp sa faca orice - ocolire pe banda 1 care era libera sau incetinere sau franare - dar care a calcat acceleratia si a intrat in masina mea.

Politia m-a gasit pe mine vinovat pt ca el era pe drumul cu prioritate.
In urma accidentului o pasagera din masina mea avea dureri de cap si un cucui.
Am chemat ambulanta si pt asta m-am ales si cu o cercetare penala.
Precizez ca a fost depusa delcaratie din partea victimei la politie dupa 3 zile conform careia nu are nicio pretentie de nici un fel.
A trecut o luna si o saptamana si cei de la politie nu au facut nimic.

Pot urgenta in vreun fel inchiderea acestui dosar?
In plus, am avut dovada de circulatie pt 15 zile apoi nu am prelungit-o (masina mea e inca in service). Pot cere prelungirea dovezii dupa 90 zile de la data expirarii dovezii daca nu a fost inchis dosarul de catre procuror?

Si ultima intrebare. Trebuie sau nu sa sustin testul '13 din 15' daca a fost accident cu victime?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AdrianBarbu , utilizator 15:51, 16 August 2011
Asteptati intai sa vedeti rezolutia instantei si apoi vedeti ce aveti de facut. Daca veti fi condamnat cu suspendare atunci veti avea si permisul anulat pe cel putin un an de zile si atunci ce rost are sa mai sustineti testul de cunoastere a regulilor de circulatie.
Nu aveti cum urgenta solutionarea dosarului pt ca magistratura este in criza de cadre si mai este si in concediu in aceasta perioada.
Cred ca nu m-am facut bine inteles.
Eu, am fost tamponat de un tanar ce avea permis de o saptamana. A venit din partea stanga si avea timp sa faca orice. S-a pierdut si calcat acceleratia.
Fiindca politia este 'comoda' nu a cerut detalii legate de accident. S-au uitat doar la semnele de circulatie.
In plus masina lui are 250 kg mai putin decat a mea, el singur in masina noi trei. Rezulta aprox. 400 Kk mai mult pt masina mea. In conditiile date, el venind cu viteza (probabil peste 60 km/h) a impins masina mea in lateral 2m (urme lasate de rotile masinii mele pe asfalt).
Eu zic ca daca se facea o ancheta serioasa eu nu aveam nicio vina.
In plus, asa zisa 'victima' a avut doar un cucui si a depus declaratia cf careia nu are pretentii.

Cum este posibil ca in acest caz sa fiu CONDAMNAT CU SUSPENDARE?!?!
E si asa exagerat ca mi-au luat permisul si ca sunt cercetat.

Va rog sa ma ajutati cu rsp la urm intrebare: se poate sa mi se prelungeasca dovada imediat dupa scurgerea celor 90 zile de suspendare? - pana in momentul in care primesc rezolutia instantei.

ps. testul de cunoastere a regulilor de circulatie este banal. nu imi fac nici un fel de problema ca nu il iai cu maxim de puncte. e doar problema cu serviciul (trebuie luata o zi de concediu)

Multumesc
Indicatorul rutier "Cedeaza trecerea" avea atasat un indicator suplimentar care sa indice traseul drumului cu prioritate. In functie de aceasta se poate formula o opinie.
nu era niciun indicator suplimentar

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie cu pagube materiale si victime anca280 anca280 zilele acestea am avut un accident de circulatie soldata atat cu pagube materiale cat si cu victime. ma aflam pe o strada din buuresti cu indicator cedeaza ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto, recuperare IacobCris IacobCris Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ... (vezi toată discuția)