avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am avut un accident fără victime într-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am avut un accident fără victime într-o intersecție semaforizată, dar pentru că aveam asigurarea expirată am refuzat să o dau. Acum sunt citată pentru fuga de la locul accidentului și nedeclarare accident. Ce pot păți?

Buna seara!
Am avut un accident fara victime intr-o intersectie semaforizata. Eu semnalizasem schimbarea directiei de mers la stanga,si dupa asigurare,am virat. Din sens opus,prima masina ,pe banda doi,a semnalizat si ea schimbarea directiei de mers la stanga. Pe prima banda ,a sensului opus nu era nici o masina. La culoarea verde,am pus masina in miscare. Din spatele masini (sens opus) ,de pe banda doi,a tasnit o alta masina,a depasit-o pe aceasta pe banda unu,si fara frane,a intrat direct in mine.
Recunosc,eu aveam expirata asigurarea de 10 zile.
Am coborat amandoua soferitele,iar doamna a inceput sa ma insulte. Stiind ca nu am asigurare,am fost cu gura mica,dar am refuzat sa ii dau asigurarea pe care mi-a cerut-o in prima faza. Masina mea nu a mai putut pleca de pe loc,trebuind transportata cu platforma,masina doamnei,a avut mici zgarieturi.
Doamna ,dupa ce a vorbit cu doi taximetristi,s-a urcat in masina,si a plecat. eu..am ramas sa astept sa pot fi ajutata sa trag masina de pe carosabil,pana a doua zi.
La plecarea doamnei,cand a ajuns in dreptul meu, a coborat geamul,si mi-a spus ca daca altfel nu se poate,ramane asa cum este,ca Dumnezeu este deasupra.( eu intelegand din asta ca fiecare ramane cu pagubele sale)
Dupa 3 saptamani,am fost citata la Politie,pentru fuga de la locul accidentului si nedeclarare accident.
Ce pot pati? Si ce pot face mai departe? Mentionez ca masina mea este tot stricata,Doar am adus-o de la locul accidentului pana in parcare.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: amaria72 , utilizator 19:34, 9 Noiembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nedeclararea accidentului si circulatia fara asigurare valabila sunt contraventii, pentru care veti plati amenda si vi se va suspenda permisul, vi se vor retrage placutele si talonul. in afara de asta, veti plati reparatia masinii celeilalte (daca politia va considera ca sunteti de vina), si, bineinteles si reparatia propriei masini. cred ca e suficient, deocamdata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
Va multumesc! Talonul si placutele pentru ce perioada mi se vor retrage? Si permisul? va fi suspendat definitiv?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele relatate inteleg ca virajului la stanga ii era alocat un bloc separat de semafor, diferite de cel/cele pentru mersul inainte sau virajul la dreapta. Daca conducatoarea auto care v-a lovit intentiona sa circule spre inainte este vinovata pentru ca a intrat in intersectie pe culoarea rosie a semaforului. Daca intentiona sa vireze la stanga este vinovata pentru ca a virat la stanga de pe prima banda, aceasta banda fiind rezervata celor care merg spre inainte sau vireaza la dreapta.
Vi se va suspenda dreptul de a conduce (nu definitiv) entru nedeclararea accidentului de circulatie in termen de 24 de ore..
Nu vad cum puteti fi invinuita de fuga de la locul accidentului daca autoturismul nu mai era functional.
ing. Ioan Ciobanu
Păi și fără autoturism nu putea părăsi locul accidentului, sau cum...?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fuga de la locul accidentului presupune sa fi fost si niste victime pe acolo :)))) inainte sa ii apostrofati pe altii, asigurati-va ca stiti despre ce vorbiti. In alta ordine de idei, vi se va suspenda permisul pentru nedeclarare accident in 24 de ore. Nu e sigur ca veti repara masina doamnei, deoarece faptul ca nu aveati asigurare valabila nu va face automat raspunzatoare de accident.

Alte discuții în legătură

Accident rutier in sens giratoriu AnaAdrian AnaAdrian Buna ziua, as avea si eu o intrebare legata de un accident rutier si despre modul in care politistul constator a procedat. Ce s-a intamplat? Am fost ... (vezi toată discuția)
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum iordache_teodor iordache_teodor Buna seara,poate ma ajuta cineva va rog cu ceva informatii... Joi dimineata ma deplasam pe un drum judetean cu o autoutilitara in spate la alte doua auto. ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)