avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru fara act de proprietate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru fara act de proprietate ?

Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara act de proprietate asupra terenului ? mentionez ca terenul a fost cumparat in anul 1952 si avem numai actul de vanzare cumparare semnat de vanzator si de cumparator, insa neinregistrat undeva sau autentificat la notariat. Fara act de proprietate poate fi instraintat ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:00, 7 August 2009
Nu vi se va admite cererea de intabulare a unui drept de proprietate pe un teren fără a avea act autentic sau o hotărâre judecătorească ce să consfinţească acest lucru.
care sunt etapele pentru obtinerea titlului de proprietate ?
Probabil ca in cazul dvs prin uzucapiune.
Il chemati in judecata pe adevaratul proprietar daca posedati terenul de 30 de ani.
Este recomandabil sa consultati un avocat inainte de proces.

Daca aveti antecontract de vanzare-cumparare mergeti la notar cu proprietarul.

avocat Claudiu Lascoschi
Ce este un antecontract de vanzare cumparare ?
Terenul a fost cumparat in 1952, deci de mai mult de 30 ani, iar vazatorul a decedat, la fel si cumparatorul . Mostenitorii cumparatorului sunt mama si matusa mea, insa vanzatorul nu stiu daca are mostenitori si nici cine sunt ei daca exista.
Ce pot face in acest caz ?
Antecontractul îl aveţi deja... e actul prin care bunicul dvs a cumpărat...
Puteţi să vă duceţi la un avocat care să aleagă una din cele două căi posibile - să meargă pe uzucapiune sau pe hotărâre care să ţină loc de act autentic - titlul X din legea 247/2005.

Alte discuții în legătură

Decesul in timpul uzucapiunii eryc_1972 eryc_1972 daca dupa ce s-a depus o actiune in constatare sau uzucapiune pentru bunicul meu , iar pana se obtine rezultatul.. bunicul doamne fereste , decedeaza, ce se ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare 1950 netrecut prin notariat peiudanut peiudanut bunicii au cumparat un teren in 1950,numai ca actul de vanzare cumparare nu a fost trecut prin notariat , trecut la primarie in 1952 ,cu casa(conform istoric ... (vezi toată discuția)
Intabulare case ili47 ili47 Persoana fizica a construit 4 case,pana la receptia santierului a vandut doua case cu antecontract ,au luat in folosinta s-au mutat .Acum cand se face receptia ... (vezi toată discuția)