avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extindere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extindere balcon

Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. Vecinii de la parter si-au construit in urma cu aproximativ 10 ani un balcon, care se intinde pe latime cat dublul balcoanelor de deasupra, respectiv al nostru. Din cate stiu, initial tavanul balconului a fost construit din lemn, insa ulterior a fost turnata placa de beton (nu stiu cat de rezistenta insa), iar apoi facut un mic acoperis.
Intrebarea mea este daca noi am putea, cu acordul vecinilor, sa ne extindem balconul deasupra balconului vecinilor nostrii, practic sa ne dublam balconul actual, eventual sa-l transformam intr-o noua camera. Iar daca acest lucru este posibil, care ar fi demersurile necesare (autorizatii, proiecte, preturi etc.). Noi ne gandeam ca extinderea sa o facem pe baza de lemn, in genul peretilor caselor de lemn.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 09:07, 16 August 2011
În primul rand vecinul de la parter ar fii trebuit sa cumpere suprafata pe care si-a construit balconul de la Asociatie pentru ca era/este suprafata comuna.

În principiu trebuie sa aveti acordul asociatiei, posibil sa fie necesar chiar sa cumparati spatiul ?comun?, aveti nevoie de autorizatie de constructie eliberata de primarie (care implica obtinerea certificatului de urbanism, proiect, avize de la inspectia in constructii.

De mentionat ca autorizatiile de constructie pentru asemenea lucrari se dau cu respectarea modelului cladirii si tare am impresia ca ori nu are autorizatie ori a depasit limitele aprobate prin autorizatie. Pentru prelungire veti avea nevoie de asemenea de acordul vecinului de la parter.
In primul rand vecinul de la parter ar fii trebuit sa cumpere suprafata pe care si-a construit balconul de la Asociatie pentru ca era/este suprafata comuna.


Asociatiile de proprietare au fost improprietarite cu teren si noi nu stim?
Asociatia de proprietari este administratorul partilor comune indivize ale proprietarilor iar diligentele sunt facute catre asociatie care ii informeaza pe proprietari si se ia o hotarare de catre acestia.
În primul rand vecinul de la parter ar fii trebuit sa cumpere suprafata pe care si-a construit balconul de la Asociatie pentru ca era/este suprafata comuna.


Credti ca "vecinul" si-a construit balconul numai pe propietatea comuna, pe cei 70-80 cm de la zidul cladirii sau pe proprietatea publica?
pentru a construi pe cei 70 -80 cm cat este legal cum se procedeaza? Un notariat la noi a construit fara a intreba proprietari pe verticala?

Alte discuții în legătură

Modificare garsoniera Catalink Catalink Buna ziua, Locuiesc intr-o garsoniera la parter si as vrea sa o modific (extind); in peretele exterior, in dreptul bucatariei este o nisa in suprafata de 2 ... (vezi toată discuția)
Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Construire balcon la parter ContSters252142 ContSters252142 Cu respect, Forum Doresc sa va supun atentiei 2 situatii: [1] Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje, ... (vezi toată discuția)