avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de propietate

buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei au dreptul la o camera?sau am putea sa i excludem din contract?multumec
Cel mai recent răspuns: danaoz , utilizator 14:03, 18 August 2011
Ce inseamna ca le-a dat dreptul la o camera?
Bunicii si-au pastrat dreptul de proprietate asupra acelei camere sau dreptul de uzufruct viager ori de abitatie?

Tata poate vinde doar ce a cumparat, nu mai mult.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
ContSters103772, utilizator
in contract scrie ca au dreptul de a locui fara chirie pana la decesul lor
problema grava e ca tatal meu a suferit un infarct cerebral este imobilizat la pat,iar bunicii mei le fac parintilor probleme(fac scandal in curte toata ziua aducand injurii mamei mele),nu se poate discuta cu ei. ce as putea sa fac?
Eu cred ca solutia este sa gasiti o cale de comunicare cu bunicii.
Casa poate fi vanduta, teoretic, insa cel care va cumpara, va trebui sa respecte dreptul de folosinta al bunicilor asupra camerei.
In aceste conditii este putin probabil sa gasiti un cumparator, care sa ofere un pret serios.
Bunicii si-au pastrat un drept de abitatie viagera si nu puteti vinde casa fara acordul lor sau puteti vinde doar nuda proprietate. Ei chiar ar putea sa va dea afara din casa pentru ca nu detineti decat nuda proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)