avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Daca mor sa nu ma plangeti!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Daca mor sa nu ma plangeti!

Salut amicii!
De zeci de ani sunt "victima" :D unei sotii provenite din campie unde nu cresc cipercile in padure, ca nu au padure!
Azi am cules foarte multe ciuperci din padure si i-am explicat colegei de apartament (de vreo luna si jumatate, k i-a intrezis medicul rolul de sotie 60 de zile!!!) ca sunt bune!!!

L-am pus pe regele Mihai ( o moneda de argint) si este ok!

Din batrani stiu ca daca pui ceva de argint in ciuperci si nu se innegreste este ok!

Intrebare: Este adevarat sau nu ma mai vedeti pe forum?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 23:01, 15 August 2011
Eu stiu ca nu este adevarat, Marin.
La multi ani! :)
ciupercile otravitoare se inverzesc in contact cu metalul, in cazul dv. cutitul cu care le-ati curatat.
totusi, daca nu le cunoasteti, nu le consumati!

Ciupercile se pot verifica printr-unul dintre următoarele procedee:
1. Se introduce o linguriţă de argint în oala unde fierb ciupercile: dacă linguriţa se oxidează, ciupercile sunt otrăvitoare.
2. Se pune pătrunjel verde în oala unde fierb ciupercile: dacă acesta îşi schimbă culoarea, înseamnă că nu le putem consuma.

[ link extern ] /

Si mai sunt o gramada de site-uri unde acest procedeu este descris ca sigur pentru verificarea ciupercilor. Insa daca citit atent, vedeti ca scrie: in oala in care FIERB ciupercile, deci e o etapa care nu se ignora cand nu sunteti sigur daca sunt comestibile.

PS: Daca aveti de gand sa lipsiti de pe forum mai mult de o zi va rugam sa ne anuntati :)
Gabrielle Monique a scris:

Eu stiu ca nu este adevarat, Marin.
La multi ani! :)

Gabrielle
Merçi mult pentru urari!
Te rog sa ma scuzi pentu ceea ce iti voi spune. Din punctul meu de vedere, dupa nasterea mantuitorului nostru Isus Christos, sarbatorirea Sfintei Marii este cea mai Sfanta sarbatoare. Fiind vorba de fecioara Maria aceasta nu trebuie confundata cu...Marin.
Nici o problema.:)

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Utilizatori din toate colturile lumii Admin Admin Stiati ca Avocatnet.ro este vizitat de romani aflati pe mai toate meridianele lumii? Din punctul meu de vedere, unul dintre avantajele oferite de internet este ... (vezi toată discuția)
Parodii pe tema data Ares-3 Ares-3 Pentru ca ne-am mai antrenat si pe alte topicuri, va propun sa parodiem, cat mai multi (varianta optimista) sau macar unul (varianta pesimisto-realista) o ... (vezi toată discuția)