avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri cu caracter permanent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri cu caracter permanent

va rog frumos sa-mi spuneti care sunt sporurile care se inregistreaza in revisal.
Nu toate sporurile au caracter permanent , de ex sporul pentru orele suplimentare sau sporul pt. munca in weekend pentru ca este posibil sa nu exista in fiecare luna.
Oare trebuie sa inregistram doar sporul de vechime , in cazul in care exista ?
Ce se intampla cu sporul pt. orele de noapte daca nu au caracter de permanenta in fiecare luna sau cu sporul pentru sarbatori legale care e de 100 %?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 13:05, 19 August 2011
HG nu prevede care sunt sporurile care se introduc in revisal ... eu sunt de parere ca se introduc sporurile cu caracter permanent, intrucat pentru celelalte sporuri ar trebui sa modificati in program lunar ...
Are dreptate freeelis:
se trec doar sporurile permanente....mi-a trebuit ceva timp sa inteleg.
Sporurile ce sunt trecute in lista de sporuri REVISAL sunt toate sporuri permanente, inclusiv cel de noapte si cel de week-end. Permanent nu inseamna neaparat ca se aplica in fiecare luna, ci inseamna spor activ pe tot parcursul contractului cand este cazul. Astfel ca primeste acel spor doar cand lucreaza noaptea, cand face ore suplimentare, cand lucreaza in week-end etc. Un spor care nu este permanent poate fi: spor de amabilitate, spor de zambet, spor/prima pentru performanta la locul de munca etc. Aceste se dau ocazional, cand are chef seful sau cand reusesti sa ramai in top.
In concluzie toata lista din REVISAL contine sporuri permanente.
Sper ca am fost de folos.

Spor la lucru.
Apropo, sunt fericita ca am reusit sa transmit online noul REVISAL:dance3:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din nou revisal dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Din nou problema sporurilor. Intr-o luna un angajat are spor de noapte sau ore efectuate in week-end. Ca urmare trec cuantumul lor in termen ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Conform art.3 alin.2 lit g) din Registru general de evidenta a salariatilor se inregistreaza salariul de baza brut si sporurile. Angajatii ... (vezi toată discuția)
Revisal nou piciul piciul am un contract de munca in care am salariul de incadrare 704 lei cu 5% spor de vechine inclus in salariul de incadrare. cum pot sa inregistrez acest contract ... (vezi toată discuția)