avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Depozit materiale de constructii in oras(zona ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Depozit materiale de constructii in oras(zona rezidentiala)

Buna ziua,

As vrea sa supun dezbaterii un subiect care ma intereseaza in mod direct. Locuiesc in oras, intr-o zona de case(zona rezidentiala aflata in centrul orasului) iar de anul acesta chiar vis-a-vis de mine in curtea casei a aparut un magazin cu materiale de constructii; mai mult de cateva luni este un depozit in toata regula ce inseamna ciment, praf, camioane, motostivuitoare etc.
Banuiesc ca e nevoie de multe aprobari sa poti avea o astfel de activitate. in plus:

- traficul este grav afectat, caci toti clientii inclusiv camioanele lui le parcheaza pe strada
- program de la 6-21 zilnic inclusiv sambata si duminica
- praf, zgomot(fiare, taie plase de metal in strada fara sa tina cont de ora etc)
- depoziteaza atat pe carosabil cat si pe trotuarele din jur ciment, caramizi, poliester etc
- depozit cu regim mare de inaltime plin cu materiale inflamabile(vopsea, poliester, plase etc)
-blocheaza zilnic strada(claxoane, nervi etc) cu camioane etc
-saptmanal masini de mare tonaj care vin si descarca marfa in strada pe spatiul public(mentionez ca a taiat copaci care incomodau tirurile si camioanele)
-motostivuitoarele actioneaza zilnic la incarcare-descarcare;

Toate astea asigura zilnic un flux si o activitate demna de o zona industriala. Intrebarea mea este ce se poate face si unde sau cum pot verifica daca are autorizatii si ce e de facut.
Evident in cazul in care le are, cum pot fi toate aceste activitati amendate si evident stopate. In caz extrem vreau sa dau in judecata organele abilitate, inclusiv celelalte structuri daca nu se iau masuri.
Astept cu interes un raspuns pentru aceasta situatie.

p.s. tindem sa fim o tara europeana, dar se pare ca tot fiecare face ce vrea si statul doarme. In orice tara la nivelul ala de zgomot din zona aia ca sa nu mai zic batjocorirea spatiilor verzi cred ca pedeapsa ustura rau de tot. As vrea in paralel sa descopar si ce zic normele europene fata de asa ceva...

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: cafanu , utilizator 10:26, 25 August 2011
Este ceva discordant in povestea Dvs. In ce oras si-n ce fel de zona rezidentiala incap pe o strada: ” camioanele lui pe carele parcheaza pe strada, plase de metal, ciment, caramizi, poliester, saptamanal masini de mare tonaj care vin si descarca marfa in strada pe spatiul public si motostivuitoarele care actioneaza zilnic la incarcare-descarcare ”. Este o imagine de depozit de 2-3 hectare cu alei betonate proprii, rampe de incarcare-descarcare, etc.
In ce cartier se afla depozitului ?
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Daniela Ciurel, Consilier juridic
depozitul este intr-o zona de case. as prefera pe moment sa spun exact unde se afla.
fiind zona de case strada are 7m-standard banuiesc deci au loc camioane. evident cand se parcheaza pe ambele parti traficul se blocheaza.

depozitul este in curtea unei case si nu putem vb de hectare sau rampe. nu exista asa ceva totul este in curte si in strada(curtea cat permite undeva la 300mp). iar actiunea in sine are loc numai pe strada)trotuar si parte carosabila
in situatia data trebuie sa se poata face ceva. astept sfatul si sugestiile celor avizati. multumesc pentru orice sfat sau indrumare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa fie depozit de materiale de constructii si dezmembrari ... CriTin CriTin Este legal sa fie depozit de materiale de constructii si dezmembrari auto pe un teren dintr o zonă rezidențială ,care are acces printr un drum privat la ... (vezi toată discuția)
Protejare de distrugere drum privat imbroserv imbroserv Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din ... (vezi toată discuția)
Buna ...poate cineva sa mi raspunda? locuiesc pe o strada de ... CriTin CriTin Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o strada de 300 m lungime ...partea dreapta sunt case ,partea sanga este a unui tip...toata...drumul este ... (vezi toată discuția)