avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTURILE ANGAJATULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTURILE ANGAJATULUI

Buna as dori daca se poate sa primesc un raspuns la urmatoarea problema (o sa fiu mai explicit ca sa intelegeti despre ce e vorba)
Sunt angajat la o firma din Alba Iulia ca si agent de vanzari din luna februarie, de aproximativ 3 luni una din firmele cu care noi colaboram s-a inchis ea(firma respectiva) figurand cu un anumit sold fata de firma noastra. patronul firmei nu mai este de gasit iar din acest motiv seful meu refuza sa imi dea salariul sub motiv ca nu am incasat de la firma respectiva.
intrebarea mea este urmatoarea: Are voie sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: cata_stef , utilizator 17:57, 21 August 2011
1. Nu e vina dvs. daca firma respectiva nu mai exista iar patronul este de negasit.
2. Cred ca dvs. sunteti Acarul Paun.
3. Faceti o sesizare la ITM pentru nerespectarea prevederilor din CIM.
Dar daca imi pun demisia fara preaviz este obligat sa imiu plateasca salariul pana in momentul acesta?
1. La data incetarii CIM, indiferent sub ce forma, trebuie sa va achite toate drepturile banesti restante.
2. In caz contrar faceti sesizare la ITM si, in acelasi timp, actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
eu am in posesie un tel mobil si un Palm(pt comenzi)dat de firma pe semnatura am dreptul sa le pastrez(ca si garantie) pana imi voi primi banii sau comit vreo ilegalitate?
Comiteti o fapta penala daca retineti acele bunuri care nu sunt proprietatea dvs.... in principiu, nu toti angajatorii achita drepturile salariale la data incetari raportului de munca , ci in cel mai bun caz la data aferenta paltii salariului si care este stabilita in c.i.m.

Pentru neplata la termen a salariului, puteti demisiona fara preaviz - art.81 alin.8 C.mun.

De asemenea, in acest caz aveti dreptul de a sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta pentru obligarea la plata drepturilor salariale restante a angajatorului.

Alte discuții în legătură

Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Salariu barbumarian37 barbumarian37 eu lucrez la o firma si acum 2 saptamani am avut o explozie la un cauciuc de la camion..am anuntat sefu de coloana de cele intamplate care el mia zis sa al ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariale Aurelianbm Aurelianbm Buna ziua, doresc si eu sa ma lamuriti in problema mea, am fost angajat la o firma de distributie de la care mi-am dat demisia, am fost amenintat din cauza ... (vezi toată discuția)