avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Buna ziua,
Am un apartament cumparat de paruntii mei inainte de casatorie. Apartamentul este pe numele meu de fata.
Va rog sa-mi spuneti daca in urma unui divort apartamentul se imparte intre mine si sotul meu.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 18:34, 9 Mai 2009
daca a fost dobandit inaintea datei casatoriei, nu.puteti sat linistita...:yes:
Apartamentul fiind achizitionat inainte de casatorie este bunul propriu al dvs., cel mult sotul poate avea un drept de creanta daca ati facut imbunatatiri majore apartamentului in timpul casatoriei, dar nu poate fi considerati bun comun.

Av. Ana Florea
Acest aparatament nu va face parte din masa bunurilor comune partajabile , intrucat , fiind dobandit dinaintea casatoriei , acesta are calitatea de bun propriu.Dvs puteti dispune de acest bun imobil dupa cum doriti .
=D>FELICITARI,STAI FARA GRIJA,ACEST APARTAMENT ITI APARTINE IN TOTALITATE.
Sotul d.-stra nu are dreptul la partajarea acestui imobil deoarece este achizitionat inainte sa va casatoriti.Cu alte cuvinte este un bun propriu al d.-stra.

Alte discuții în legătură

Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie. mihai.xyz mihai.xyz S-a modificat Codul Familiei in sensul ca bunurile dobandite inainte de casatorie pot deveni bunuri comune dupa un anumit numar de ani de casnicie? (vezi toată discuția)
Partaj theia theia Buna ziua.Va rog frumos sa ma lamuriti.Sunt proprietara unui apartament si as vrea sa ma casatoresc.Dar imi este teama sa nu ajung iar la un divort si apoi ... (vezi toată discuția)