avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna UZUCAPIUNE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna UZUCAPIUNE?

Sunt data in judecata pentru uzucapiune. Imi puteti spune va rog ce inseamna asta? est vorba de uzucapiune de 30 de ani. iar in citatia pe care am primit o cel care m-a dat in judecata nu a locuit in acea casa timp de 30 de ani. de fapt el are domiciliul acolo doar de vreo 2 ani.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
ella_camy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 23:14, 12 Septembrie 2008
E posibil sa fie vorba de o jonctiune a posesilor.De aceea, chiar daca a locuit (a posedat) numai doi ani dar autorii sai au posedat sub nume de proprietari timp de 30 de ani, de exemplu, acest lucru conteaza in favoarea lui.
E recomandabil sa vada un avocat actiunea reclamantului in cazul in care intelegeti sa va judecati.

avocat Claudiu Lascoschi
problema este destul de complicata. Am angajat deja un avocat dar nu am apucat sa vorbesc foarte multe cu el pt ca este in concediu si voriam sa ma lamuresc de cateva aspecte pana vine el.
Vreau sa intreb, inregistrarle cu telefonul mobil pot fi luate ca probe?
casa pentru care o sa ne judecam noi a fost a strabunicului meu. nici macar bunicul meu (tatal reclamantului- unchiul meu) nu locuieste in acea casa de 30 de ani.
Puteti incerca cu acele convorbiri telefonice.Este treaba avocatului dvs.
Cine a stat acolo in ultimii 30 de ani?
Expuneti situatia de fapt.

avocat Claudiu Lascoschi
casa a fost a srabunicului meu care prin testament a lasato bunicii mele(fiica lui). ea s-a mutat cu bunicul meu in casa in aprox 1980. ea a decedat in 1986 si dupa ea au ramas 2 copii si bunicul. Copii erau deja mari si locuiau in alt oras. Unul dintre copii a decedat (tatal meu) iar celalalt, unchiul meu, este cel care a inceput procesul cu uzucapiunea, in care pirati sunt eu si bunicul. Unchiul meu sta in spania de 9 ani.Are domiciliul de vreo 4 ani maxim in casa de care e vorba,insa locuieste in spania.
Pe bunicul meu il suceste cum vrea unchiul meu. este un om parsiv si rau. si acum am gasit pe o hartie ca i-a scris bunicului sa ii faca contract de comodat. Bunicul vrea sa ii lase lui toata partea care o are, pt ca a reusit sa il convinga prin promisiuni si alte cele.
Specific ca nu a fost facuta nici o succesiune inca de cand a murit strabunicul meu.(nici dupa el nu s-a facut.
Nu inteleg mare lucru din ce ati zis.
E posibil sa nu fie vorba de uzucapiune.
E vorba de mostenire.
Trebuie vazuta cererea lui de chemare in judecata.
Trebuie sa discutati cu avocatl dvs cand se intoarce din concediu.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)
Am platit impozit 60 de ani pe un teren si nu stiu cum sa il revendic valihq valihq Buna ziua. Am platit impozit pe un teren timp de 60 de ani si intre timp mi-a fost luat de catre un frate deal meu.Eu am continuat in continuare sa platesc ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)