avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt identitate

Ma numesc ionut c n, sunt din pitesti, arges, si, tocmai am aflat ca cineva s-a folosit de identitatea mea in vederea obtinerii unui credit bancar de 2000 euro acum un an si jumatate. am cerut o copie de la institutia nebancara de la care s-a efectuat tranzactia si am observat ca toate actele care au fost folosite au fost falsificate, si pe deasupra mai si scria pe copia de pe buletin, si pe fisa fiscala "conform cu originalul".
In contractul bancar scrie ca as fi angajat pe post de conducator auto, iar eu la vremea aceea nu aveam permis, la data la care s-a efectuat creditul nu eram angajat la nici o firma, iar buletinul era acelasi cu originalul mai putin adresa unde locuiesc, fapt pt care de abia acum am aflat de acest credit, cand mi s-a facut poprire pe cont.
Am fost la poloitie, am facut plangere saptamana trecuta, astazi am fost chemat pt declaratii si mi s-a spus ca imi pot da ceva la mana (nu imi mai aduc aminte cum se numea..dar continea cuvantul "penal") sa ma pot duce la tribunal sa mi se anuleze poprirea pe salariu.
Intrebarea mea este...sa astept dupa politist sa imi dea acea foaie..rezolv ceva? sau sa ma indrept catre un avocat...ca m-as incadra si in termenul de 15 zile pt contestatie? ma gandesc ca as scapa si muuuult mai ieftin daca as astepta dupa politist, care mi-a spus ca cel tarziu saptamana viitoare imi rezolva situatia cu poprirea pe salariu..dar mi-e ca mai sunt si alte ascunzisuri si nu rezolv mai nimic
O a doua intrebare ar fi....am citit si am auzit mai multe cazuri, mi-e sa nu fie doar varful iceberg-ului, cum aflu mai simplu si mai rapid daca s-a folosit de identitatea mea si in alte scopuri? creare de firme...alte imprumuturi...internetul e plin de astfel de cazuri...daca ma consoleaza ceva..e ca este doar de 2000 euro...iar poprirea e de 17500 cudobanda si penalizari..
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...putin mai repede ca mi-e ca nu ma mai incadrez cu contestatia
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 20:30, 24 August 2011
cel mai indicat e sa va angajati un avocat. stiti persoana care a comis falsul si uzul de fals? cum a facut rost de cartea dvs de identitate?
AM vrut ca mesajul sa fie cat mai scurt, dar nu include toate amanuntele.
firma la care s-a scris in contract ca as fi fost angajat este a unei persoane la care am lucrat...dar sub o alta firma...de aici ma gandesc ca ar fi pus mana pe toate documentele pentru care s-a facut creditul, dar numai politia poate afla cine este adevaratul vinovat...pt ca mai sunt pe acolo trecute si alte persoane..contabila...ofiterul de credit..directorul firmei..
Totusi...chiar credeti ca e nevoie sa dau 2000 de lei pt un avocat? chiar nu se poate rezolva cu foaia aia de mi-o dau de la politie? sunt un om simplu..cu un salariu modest...singurii bani pe care ii aveam erau chiar cei din cont...care totusi...nu acopera nici macar avocatul, si banii pe care ii dau nu ii voi mai recupera pt ca nu am de la cine..chiar daca ar gasi un vinovat...o face puscarie, o face ce-o face, dar cred ca numai la cheltuielile mele de judecata nu se gandeste.
Am mai discutat cu cineva..dar nu era avocat si nisi vreun expert juridic..lucreaza la o banca...e mai mult decat un functionar..in fine..mi s-a spus ca singurele daune pe care le-as putea lua ar fi de la firma cde la care s-a facut creditul, pt ca nu am fost instiintat de poprirea pe salariu, iar executarea silita a fost facuta abuziv, pe identitatea falsa, fara a se documenta la evidenta populatiei, cum de altfel se si procedeaza...
Plateste consultatia la un avocat (in Pitesti nu stiu sa fie preturile asa mari pt. consultatie) si iei decizia apoi.
E posibil sa cotizezi si pe la cine stie ce firma de asigurari de sanatate sau pensii private...
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
elena138, utilizator
am vorbit cu un avocat.. si mi-a spus ca trebuie facuta contestatie cat mairepede...mers la tribunallplatit timbre...etccc...si numai ei ar urma sa-i dau 2000 lei...plus o gramada de cheltuieli...chiar e necesar sa fac lucrurile astea? nu este suficient foaia aia de la politie?...chiar nu mai stiu cum se numeste

Alte discuții în legătură

Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la ifn-uri doar cu o copie de buletin. am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. ce pot face? Ovidiubistrita Ovidiubistrita În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să ... (vezi toată discuția)
Credit pe numele meu Flaviasuciu Flaviasuciu Buna ziua, Am facut un împrumut de la Provident. Am achitat intreaga datorie. Dupa aprox un an imi vine oprire pe salariu si sunt sata in tribunal pt ca as ... (vezi toată discuția)
Buna seara !! in 2017 am avut buletinul pierdut si cineva mi ... valentin60rot valentin60rot Buna seara !! In 2017 am avut buletinul pierdut si cineva mi a facut 7 credite la diverse IFN uri. S a deschis un dosar penal, iar in tot acest timp eu am avut ... (vezi toată discuția)