avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familie

Socrii mei au stat la noi in apartament mai mult de 3 luni in ultimele 5 luni. In urma cu 2 saptamani am avut o discutie aprinsa cu ei soldata cu amenintari la adresa mea.de atunci eu m-am mutat la mama mea si i-am spus sotiei mele ca ma intorc in momentul in care parintii ei parasesc domiciliul nostru.Acum ei incearca sa ma acuze de abandon de familie.Mentionez ca avem si un copil de 8 luni.In fiecare luna eu platesc ratele la banca, toate cheltuielile de bloc - gaz, curent apa etc.Pot fi acuzat de abandon de familie atata timp cat le-am spus ca ma intorc in momentul in care ei pleaca inapoi la ei acasa?(in alt oras)
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:41, 26 August 2008
Este necesar si util pentru dvs. ca tot ceea ce ati spus ca platiti sa si puteti demosntra, respectiv sa aveti toate chitantele pe numele dvs.Acest lucru va este necesar si util si pentru viitor.In ceea ce priveste abandonul de familie mentionat de socrii dvs, nu cred ca acest lucru s-a intamplat, nu cred ca sunt intrunite toate elementele constitutive ale acestei infractiuni, respectiv, abandonul de familie.
Abandonul de familie este fapta persoanei(art.305.C.pen) care, avand obligatia legala de intretinere, savarseste fata de persoana indreptatita la intretinere vreuna din urmatoarele actiuni sau omisiuni:
1.o paraseste, o alunga sau o lasa fara ajutor,expunand-o la suferinte fizice sau morale
2.nu-si indeplineste cu rea credinta obligatia de intretinere prevazuta de lege sau
3.nu plateste, cu rea credinta, timp de 2 luni obligatia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
Aceste obligatii decurg din Codul Familiei.
Din cate am inteles din mesajul dvs, impotriva dvs nu s-a inainta nici o actiune in acest sens.Oricum pentru mai multe sfaturi si detalii va astept pe maill la barboneflorin@yahoo.com.o zi buna.
Nu aveti probleme cu abandonul de familie.
Stati linistit ! Nu sunt intrunite prevederile expres prevazute de lege pentru infractiunea -abandon de familie- art. 305 lit c C. penal.
Trimiteti prin mandat postal periodic o suma de bani pentru micut.:)
da poti fi acuzat de abandon fata de copilul minor.dute si da o declaratie la politie din care sa rezulte cele mentionate.
Abandonul de familie este fapta persoanei care, având obligaţia legală de întreţinere faţă de o altă persoană o părăseşte, o alungă sau o lasă fără ajutor, expunând-o unor suferinţe materiale sau morale, sau care, cu rea-credinţă, nu-şi îndeplineşte obligaţia legală de întreţinere ori nu plăteşte timp de două luni pensia de întreţinere stabilită pe cale judecătorească. Săvârşirea acestei fapte în oricare din variantele sale afectează relaţiile de familie. Astfel de fapte sunt contrarii celui mai elementar sentiment de solidaritate şi ajutor reciproc ce-şi datorează membrii familiei între ei.

Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie, in cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal cosmina05 cosmina05 Buna seara tuturor, Am si eu o mare problema de curand am intentat actiunea de divort ,intentionez sa parasesc domiciliul conjugal insa sotul meu ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara cnmaria76@live.it cnmaria76@live.it buna ma chiama maria sunt divortata de 2 ani si nu pot ajunge la nici o intelegere cu fostul meu sot in ceea ce priveste pensia copilului.instanta mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere MURESAN MARIA MURESAN MARIA sint bolnava si sotul a parasit dom conjugal este in strainatate si nu imi trimite nici un ban am decizie de la medic ca nu pot sa lucrez diagnostic ... (vezi toată discuția)