avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizarea functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizarea functionarilor publici

Am promovat examenul si am trecut de la referent principal 1 la consilier asistent (este corecta promovarea ?).Daca poate sa ma ajute cineva, sa-mi spuna, ce salariu de baza voi avea, caci eu nu mai inteleg nimic din promovarea asta.Ca si referent aveam 740 salariu de baza plus sporul de vechime de 20% adica brutul de 888,iar netul de 610 lei!!!! Asta la 19 ani si 10 luni vechime.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:15, 24 August 2011
Este vorba despre promovarea in functie in urma absolvirii unei institutii de invatamant superior in specialitatea postului ocupat?
Daca da,functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.
In situatia in care salariul de baza stabilit este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare functionari publici in anul 2012 ursuleanelena ursuleanelena sunt functionar public si anul acesta am terminat studii superioare de lunga durata si m-ar interesa cu ce salariu de baza voi fi reincadrata ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici sonias sonias Am fost promovata pe functia de inspector asistent, de pe functia de referent superior. V-as ruga sa-mi spuneti daca salariul meu trebuie sa creasca ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public mihaelabmihaela mihaelabmihaela Buna ziua, Sunt angajata din anul 2004, referent asistenta sociala, functionar public. In prezent sunt referent principal, din anul 2012. In urma ... (vezi toată discuția)