avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare functionari publici

Am fost promovata pe functia de inspector asistent, de pe functia de referent superior. V-as ruga sa-mi spuneti daca salariul meu trebuie sa creasca corespunzator, stiu ca in careva act normativ era stipulata o crestere cu 5%. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sonias , utilizator 22:01, 28 Septembrie 2011
Legea 284/2010,Anexa I,Art. 5

Art. 5. -
(1) Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.
(2) In situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin. (1) este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa.


Daca salariul dvs.avut anterior promovarii este mai mare decat cel cuvenit fc. pe care ati fost promovata,atunci se va mentine sal. de referent superior,daca nu atunci veti primi un salariu
la nivelul de salarizare in plata pentru functia similara de inspector asistent.din institutia/autoritatea publica in care sunteti incadrata.
Nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Incadrare functionar public de pe studii medii pe studii superioare elenaalbean elenaalbean Daca un functionar public din admnistratia locala incadrat referent grad profesional asistent absolva studii superioare, cum va avea incadrarea: Inspector ... (vezi toată discuția)