avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE FARA PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE FARA PREAVIZ

Buna ziua.

Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau in perioada preaviz si daca inaintez demisia cu acordul partilor,sefa mea nu va fi de acord asa cum mi-a transmis si acum ar vrea sa ma dea afara cu litera I art 61 a.
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu ma dea afara pe motive de indisciplina?Poate sa faca asta daca nu ma prezint la job ,dar ii dau cererea de demisie si ii explic in ea ca nu am cu cine lasa copilul?Nu as vrea sa aibe aceasta satisfactie si eu tinicheua de coada toata viata.Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:26, 30 August 2011
In cazul de fata trebuie respectat termenul de preaviz. Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Asadar, termenul de preaviz in cazul demisiei salariatului nu va putea fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Puteti insa notifica societatea despre necesitatea ocrotirii interesului superior al copilului, solicitand incetarea prestarii de munca.
Cererea de demisie ar putea suna asa:

Domnule Director,(Administrator)



Subsemnata_________________angajata a SC----------------------SRL in functia de____,solicit incetarea contractului meu individual de munca in temeiul art.55 lit.b din Codul Muncii,incepand cu data de___.Doresc sa va informez ca sunt nevoita sa incetez prestarea serviciilor mele de munca deoarece este necesar ca mama sa ocrotesc interesul superior al copilului meu pe care nu am cui sa il las spre ingrijire in momentul reintoarcerii la servici.

Cu respect,


Data depunerii Semnatura


Directorului (Administratorului) S.C._____________S.R.L.


Este bine asa sau ar trebui modificat ceva in aceasta cerere?Doresc sa o trimit prin posta cu valoare declarata si confirmare de primire.
Va multumesc extrem de mult.
De ce nu solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acest caz, nu se acorda preaviz ... in cazul in care angajatorul nu este de acord cu aceasta va puteti da demisia.
Cererea de incetare a raportului de munca o puteti depune in prima zi de dupa terminarea CCC.
sunteti obligata sa respectati zilele de preaviz
carmenmur a scris:

sunteti obligata sa respectati zilele de preaviz


situatie valabila in care rezolutia pe cererea de demisie este data de angajator ”cu preaviz”.

Alte discuții în legătură

Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie nicholas17 nicholas17 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ? (vezi toată discuția)