avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna externa

Buna ziua!

As avea o intrebare? Diurna externa si interna se impoziteaza cu 16% impozit ca si in cazul tichetelor de masa?

Daca ma puteti ajuta si cu prevederile legale care reglementeaza acest fapt?

Va multumesc anticipat pentr raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:32, 29 August 2011
Daca se depaseste limita deductibila fiscal se impoziteaza ca orice alt venit salarial.
Diurna acordata in limita deductibilitatii legale nu este venit impozabil.
eu am avut urmatoarea situatie: sofer care efectuaeaza transport intracomunitar marfuri,germania,olanda,anglia,belgia.
Am calculat diurna zilnica legala:
ex germania---35 euro *2.5=87.5 euro/zi din care am scazut 25% nedeductibil fiscal prin diminuare sector bugetar si a ramas =65.63 euro deductibil fiscal pe care i-am acordat salariatului in euro pentru zilele in care avut dreptul la diurna externa exemplu10 zile *65.63 euro=656 euro x curs bnr valabil la data acordarii diurnei(ex 29.08.2011) 4,2402=2781,57 lei suma pe care am inregistrat-o pe cheltuieli 625=5314-656 euro convertiti in lei 2781.57 si pe care am considerat-o deductibila la calculul impozitului pe profit.

Am inteles ca s-a modificat si ca aceste sume se vor impozita cu 16 % ca retinere a salariatului si se va vira ca impozit salarii ( la fel ca la tichetele de masa)


Nu s-a modificat inca. Exista insa un proiect de O.U.G.

8. Extinderea bazei impozabile prin includerea in veniturile salariale si impozitare a indemnizatiei primite de catre angajati pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, pentru partea care depaseste nivelul legal stabilit pentru personalul din institutiile publice prin hotarare a Guvernului, concomitent cu deducerea integrala a acesteia la nivelul angajatorului.
Clarificari privind neimpozitarea sumelor primite de angajati pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, in conditiile prevazute de lege sau de contractul de munca aplicabil. Precizarea privind neimpozitarea veniturilor din salarii primite de angajati sub forma indemnizatiilor pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, acordate in conditiile prevazute de lege sau de contractul de munca aplicabil, in limita stabilita pentru personalul din institutiile publice prin hotarare a Guvernului



www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 168/2013 - diurna deductibila corina_130787 corina_130787 Buna ziua, in legea 168/2013, la pct.4 se precizeaza: articolul 21 alineatul (3) litera b) [b]se abroga[/b]. Aceasta litera se refera la cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in romania plus detasare ohiki ohiki Buna ziua, O persoana cu contract de munca in Romania unde primeste salariu minim si detasare in strainatate, unde pentru fiecare zi lucrata primeste diurna de ... (vezi toată discuția)
Diurna externa flavius2011 flavius2011 Buna ziua, In cadrul unei institutii publice pt. un proiect se acorda (de ex. pt Polonia) diurna de 110 euro pe zi. Stiu ca diurna este de 35 de euro pe zi ... (vezi toată discuția)