avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Legea 168/2013 - diurna deductibila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Legea 168/2013 - diurna deductibila

Buna ziua,
in legea 168/2013, la pct.4 se precizeaza: articolul 21 alineatul (3) litera b) se abroga. Aceasta litera se refera la cheltuiala cu indemnizatia de delegare/detasare deductibila la calculul impozitului pe profit, in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.
Daca se abroga, inseamna ca societatea mea, desi inregistreaza profit, nu mai are voie sa deduca cheltuiala cu diurna, nici in cazul in care nu se depaseste acea limita a de 2.5 ori nivel legal?Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: KRISTIK_08 , utilizator 09:29, 23 Iulie 2013
Buna ziua,

Se abroga art 21 si se muta in art 55:

11. La articolul I punctul 26, litera g) a alineatului (4) al articolului 55 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"
g) indemnizaţiile şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, precum şi cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare;".
Multumesc frumos pt raspuns, dar in aceasta situatie, eu voi pune pe statul de plata suma indemnizatiei? voi plati si contributiile la sanatate, somaj si cas? inainte de aceasta modificare legislativa, puneam pe stat doar daca depaseam limita legala, acum cum vom proceda? multumesc frumos...
Buna ziua,

Nu se impoziteaza. Vedeti mai jos:

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

g) sumele primite de angajaţi în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul de muncă aplicabil, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, ca indemnizaţii şi orice alte sume de aceeaşi natură, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, precum şi cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare
Norme metodologice:
ART. 55 al.4 g)
85. În categoria cheltuielilor de delegare şi detaşare se cuprind cheltuielile cu transportul, cazarea, precum şi indemnizaţia de delegare şi de detaşare în ţară şi în străinătate, stabilite în condiţiile prevăzute de lege sau în contractul de muncă aplicabil.

Multumesc mult pt ajutor!
buna ziua,
si la noi la societate se acorda indemnizatie de deplasare salariatilor. Aceste sume le contabilizam in contul 625 deductibil, tinand cont ca sumele sa nu depaseasca de 2,5 ori valoarea indemnizatiei bugetarilor.
acum le vom contabiliza in 625 nedeductibil si vom plati 16% impozit?
multumesc,

Alte discuții în legătură

Impozitarea diurnei og 8/2013 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta la urmatoarea intrebare : Cf. OG 8/20013 de la 01.02.2013 \\"g) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării ... (vezi toată discuția)
Diurna pt angajat ong marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Este deductibila integral diurna de 35euro/zi calculata pt un angajat de la ONG ,plecat in deplasare in interes de serviciu in Germania ? Se inregistreaza in ... (vezi toată discuția)