avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Diurna externa
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Diurna externa

Buna ziua,
In cadrul unei institutii publice pt. un proiect se acorda (de ex. pt Polonia) diurna de 110 euro pe zi. Stiu ca diurna este de 35 de euro pe zi ..diferenta pana la 110 euro se considera ca venit impozabil si se impoziteaza ca un venit salarial cu toate cele - somaj, pensie, sanatate, impozit ?
Diurna maxima deductibila 2.5 x 35 tine doar de societatile comerciale?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 07:48, 6 Noiembrie 2013
1.Da- conform Cod fiscal, art 55, alin 2, lit.i si j^1 si art 296^4, alin 1, litera m
[ link extern ]
[ link extern ]

2.Da.

Cititi aceste topicuri :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...


Ok, am inteles..partial..
Concret, daca noua ni se acorda in proiect 110 euro/zi diurna si cazare...documentele de cazare de ex. totalizeaza 20 euro, inseamna ca pt. diurna raman 90 euro....
Daca se platesc contributii doar pt. ce depaseste limita de 2,5 ori nivelul stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice inseamna ca eu voi impozita doar pt diferenta dintre 90 si 87.5 euro?

Da, veti impozita doar aceasta diferenta adica 2,5 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul diurna ole ole Buna ziua, Este implicata si unitatea noastra intr-un proiect comenius. Ii rog pe aceasta cale pe cei care au avut aceasta situatie sa ma ajute putin. Primul ... (vezi toată discuția)
Diurna externa consela consela Buna ziua! As avea o intrebare? Diurna externa si interna se impoziteaza cu 16% impozit ca si in cazul tichetelor de masa? Daca ma puteti ajuta si cu ... (vezi toată discuția)
Diurna externa SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,avem 2 intrebari: 1.La o diurna externa de 35E /zi ,ce contributii i se retin salariatului? 2.Ni s-a aprobat diurna de 35E/zi cu data de ... (vezi toată discuția)