buna ziua am o condamnare de 2 ani jumate pt art 128 ,vatamare corporala,am facut acuma recurs si m-ar interesa daca va aparea noul cod penal in octombrie sau ianuarie ar putea sa ma ajute cu ceva, in caz ca nu reusesc nimic la recurs.Va multumesc.
daca ati fost deja condamnat e cam greu sa mai faceti ceva.
prevederile noului cod penal nu cred ca v-ar ajuta si nu cred ca va intra in vigoare pana sa fiti dvs condamnat definitiv.
probabil ca veti executa si pedeapsa pana sa intre in vigoare "noul cod penal"
Este vorba despre 2/3 din pedeapsa aplicata , care poate fi scazuta pana la jumatate , in situatia daca prestati munca in perioada de detentie ( se castiga 7 zile la luna)
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala , conform modificarilor aduse de legea 202/2010.
Impacarea este definitiva , total, neconditionata, vizeaza , deci ,si latura civila a cauzei, alaturata celei penale.
Cauza de inlaturare a raspunderii penale poate fi constata in recurs, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Liberarea conditionata poate fi dispusa in caz ca exista o buna conduita pe parcursul dententiei , si s-au scurs 2/3 din timpul din pedeapsa efectiv aplicata de catre instanta.
(aceasta reprezinta o facultate pe care instanta de judecata o poate incuviinta unui condamnat ).