avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

In cadrul unui contract de munca pe perioada determinata de 3 luni, pe care angajatorul il considera ca pe o perioada de proba, se poate renunta in timpul contractului la acesta. Din ce am citit eu prin codul muncii, la un contract pe perioada determinata perioada de proba este 5 zile, odata, si ma intreb dupa aceste 5 zile pot sa zic daca nu mi se pare ca mi se potriveste?
Si a doua intrebare pot sa-mi dau demisia in perioada aceasta daca trec de perioada de proba de 5 zile daca tot mi se pare ca nu mi se potriveste?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Si o curiozitate: Daca am incheiat un CIM inainte de incepera lucrului dar intre timp ma razdandesc pana la data inceperii se mai poate face ceva?

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: LianaPin , utilizator 08:53, 1 Septembrie 2011
1. Puteti sa plecati cu demisie in a sasea zi daca doriti, faceti cerere, acte, dar de preferat cu 55 b, pentru a scapa de termenul de preaviz de la demisie.
2. Daca va razganditi din prima zi mi se pare putin ciudat, insa mai sunt cazuri, asadar se va renunta la contract in perioada de proba, adik in cele 5. Nu e greu sau nu este o problema, doar ca pare neserios, din punctul meu de vedere. E legal insa, sa anuntati angajatorul.
in cazul CIM pe durata determinata de trei luni perioada d eproba este de 5 zile indiferent ce considera angajatorul. In cele 5 zile oricare parte poate renunta la contract prin notificare scrisa.
Dupa cele 5 zile de proba incetarea se poate face cu acordul partilor (fara preaviz) sau prin demisie, dupa efectuarea perioadei de preaviz inscrisa in CIM.

Intre care timpi va razganditi?
CIM se inregistreaza in revisal si se transmite la ITM cel tarziu in ziua anteriara inceperii activitatii.
Nu este vorba de razgandit ca o toana. Ci doar ca odata angajatorul la interviu a declarat ceva iar pe CIM a pus altceva si m-am lasat pacalit. Ca urmare doresc sa-mi cunosc drepturile nimic mai mult. Ma voi duce sa vad cat de seriosi sunt si daca merita si semnalele sunt pozitive ca nu este o practica ceea ce mi s-a intamplat mergem mai departe. Plus ca in anumeite momente mi-a lasat impresia ca de fapt nici nu doreste sa ma angajeze pe nedeterminat ci au nevoie de mine pentru o durata scurta pentru un proiect, ceea ce iarasi inceamna pacaleala.
Ultima parte se referea pana la data inceperii la angajator.
Pana ca CIM sa fie inregistrat si transmis puteti anunta angajtotul ca nu mai doriti colaborarea si sa opreasca demersul inregistrarii. Dupa inregistrare si transmitere se procedeaza asa cum am spus in prima interventie: notificare, acordul partilor sau demisie, in functie de momentul hotararii luate.
Daca ati constatat ca una s-a spus la interviu si alta s-a inscris in contract trebuia sa refuzati semnarea acestuia sau inscrirea clauzelor discutate, desi eu consider ca sunt clauze finale acelea negociate la incheierea CIM si nu la interviu. Sunt de acord ca nici in cadrul interviului nu este corect sa se faca promisiuni, cel ce asigura interviul trebuie sa-si cunoasca limitele in care poate purta discutiile.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz lci lci Buna seara! Am incheiat un CIM pe durata determinata de 2 luni cu o companie de recrutare urmand sa imi desfasor activitatea la o alta firma (leasing de ... (vezi toată discuția)
Cotract de munca perioada de proba camicami camicami Daca o societate angajeaza o persoana in perioada de proba de o luna,ce fel de contract de munca trebuie sa intocmeasca ?Contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Renuntare contract de munca cristina_tudor cristina_tudor Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o opinie In ce conditii se poate renunta la un contract de munca semnat de cateva zile ( nu a fost specificata nici ... (vezi toată discuția)