avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere taxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere taxe

Exista de vreo 2 luni impusa TAXA PE EVACUARE RESTURI MENAJERE???...apare in desfasuratorul de la intretinere (cam 10ron de persoana). Nu intelegeam de ce a crescut intretinerea din mai pana in iulie (caci azi 31 aug platesc intretinerea pe luna iulie) in luna mai plateam 125ron, iunie 150ron, iata iulie 160ron (acum stiu, s-a introdus taxa de evacuare resturi menajere, asta pe langa taxa de ridicare gunoi pe care oricum o platesc). Va rog sa-mi spune-ti, exista vreun cadru legal, sau s-a impus cumva vreo astfel de taxa prin lege??? Sau e doar hotie la drumul mare, hmmm.

As dori sa mai stiu daca intr-un bloc sunt n familii care au apometre si m apartamente fara apomentre, cum se calculeaza pausalul pentru consumul de apa calda si rece?..sau este vreo suma fixa impusa de lege pentru plata la pausal (6mc apa calda si 10mc apa rece - per persoana) - care imi pare cam mult oricum???.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:03, 31 August 2011
Nu am mai auzit de asa ceva, dar puteti intreba administratorul de unde a aparut si creatura asta de taxa?

Cand intr-un bloc exista contorizati si necontorizati se procedeaza asa:
- celor contorizati li se pune consumul declarat, estimat.
- se aduna toate aceste cantitati si rezulta consumul contorizat;
- se scade consumul contorizat din consumul facturat;
- diferenta se imparte la totalul numarului de persoane de la apartamente necontorizate;
- se obtine consumul pausal / 1 persoana;
- la fiecare apartament necontorizat se inmulteste cota / persoana necontorizata cu numarul de persoane din apartament.

- acest procedeu se face separat pentru AC si pentru AR si se inscrie in lista fiecare pe coloana ei de apa - rece sau calda.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Legea consumului in pausal asociatii de proprietari zoita.moga zoita.moga As dori sa stiu daca legea privind norma de pausal pentru consumul de apa mai este in vigoare. Care sunt criteriile de stabilire a consumului de apa pentru un ... (vezi toată discuția)
Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si ... puimicc puimicc Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si apa calda? Imi spuneti, va rog, ce act normativ reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)