avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum pausal

Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care este reglementat consumul pausal de apa rece si calda? Cum ar fi legal sa calculez listele de intretinere pentru cei necontorizati?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:59, 4 Februarie 2013
Consum pausal inseamna cand, neavand contoare de apartament, se impart tuturor apartamentelor cheltuielile facturii cu pricina in functie de numar de persoane pentru apa sau cota-parte indiviza pentru caldura.
Asadar in cazul dv. nu se numeste consum pausal, ci consum necontorizat la unele apartamente.

Acum, in fiecare asociatie trebuie sa existe un Regulament de repartizare a consumului de apa in care se prevede cum se repartizeaza diferenta de consum intre consumul facturat de furnizor si consumul contorizat, avandu-se in vedere si un anumit procent repartizat celor care nu sunt contorizati, restul impartindu-se tuturor apartamentelor contorizate in functie de:
- cota-parte indiviza;
- consum;
sau
- numar de persoane;

Cereti comitetului executiv sa redacteze acest regulament.

Altfel fiecare de pe acest forum va va spune cate o varianta pe care o aplica in asociatia proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)