avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Crestere Copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Crestere Copil

Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 m-am reangajat la o alta firma pe perioada nedeterminata de timp. De o luna si jumatate am aflat ca sunt insarcinata . Intrebarea mea este ce drepturi am referitoare la concediul prenatal si concediul ptr intretinerea copilului daca intre cele 2 locuri de munca apare aceasta intrerupere de o luna si 15 zile ? Mentionez ca ar trebui sa nasc undeva la inceputul lunii martie .
Cel mai recent răspuns: AdinaTurcu , utilizator 17:25, 2 Septembrie 2011
1. perioada luata in calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru CCC este martie 2011 - martie 2012.
In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate, timp de 12 luni ,venituri supuse impozitului pe venit pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru CCC.

2. in perioada 02.05 - 17.06.2011 ati fost in somaj?
Din pacate nu. Dura prea mult depunerea dosarului ptr somaj si deja aveam interviuri ptr jobul pe care il am acum.
Se pare ca va fi o problema cu aceasta perioada , astfel incat sa nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Ce pot face in aceasta situatie ? Pot plati la CAS suma ptr perioada in care nu am lucrat ? Mi se pare o aberatie sa nu beneficiez de CCC in conditiile in care am peste 12 ani vechime pe cartea de munca cu nici macar o zi de concediu medical si doar aceasta intrerupere de o luna si jumatate .
Chiar daca platiti darile la stat tot nu puteti beneficia de indemnizatie ..legea prevede clar conditia necesara acordarii acesteia : realizarea de venituri supuse impozitului pe venit ... venituri in sensul prevazut de OUG nr.111/2010.

Solutii ar fi , cu riscul unor sanctiuni ...

Alte discuții în legătură

Pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului DANIELA90 DANIELA90 buna dimineata. data probabila la care o sa nasc este martie 2014,tot in aceasta luna fac 12 luni de cotizare a darilor catre stat.problema este ca eu in ... (vezi toată discuția)
Nu stiu daca iau indemnizatie deea2 deea2 buna ziua ,sunt insarcinata din 5 mai lucrez am avut intreruperi 10 zile .urmeaza sa nasc in martie pe 20 2017 .am mai lucrat si in trecut dar am intreruperi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)