avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rejudecarea unei cauze civile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rejudecarea unei cauze civile

Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care se rejudeca un dosar civil (pretentii), se face o noua intampinare. De asemenea, in caz de rejudecare, se poate cere prin intampinare, chemarea in garantie a unei alte persoane? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:40, 4 Septembrie 2011
la rejudecare inseamna ca procesul se ia de la inceput
puteti face intmpinare si cerere de chemare a altor persoane in garantie,cerere care se taxeaza
succes
Depinde de ce anume a dispus instanta de recurs.
Instanta de recurs/apel prin decizia de casare va indica instantei de fond procedurile care trebuiesc indeplinite, proceduri a caror lipsa a dus la casarea hotararii. In functie de aceasta se stabileste cadrul procesual si obiectul actiunii de la instanta de fond.
In ce conditii se poate face rejudecarea unui proces civil, altfel decat dispune o instanta de recurs prin casare cu trimitere? De exemplu, cand temeiul legal al unei cerereri de revizuire este declarat neconstitutional(art.322 pct.9 Cod proc. civ.).
dupa cum ati pus intrebarea sinteti din nou in prima instanta (aceeasi la care ati inceput fondul)?
la rejudecare procesul se reia de la inceput in unele situatii, cind este desfiintata sentinta de fond in totalitate, in altele nu, de exemplu daca a avut loc casarea in recurs , nu a existat drept de apel, iar instanta de recurs a solutionat anumite probleme de drept privind fondul
in ce situatie sinteti? detalii ar fi utile
daca sinteti in prima situatie in rejudecare se revine la prima zi de infatisare, nu aveti obligatia de a depune intimpinare dar daca sinteti pirit aveti obligatia sa depuneti chemarea in garantie cel tirziu pina la prima zi de infatisare din rejudecare
in cea de-a doua situatie nu mai aveti dreptul de a chema in garantie un tert
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
eugen82, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate fi chemata in garantie o persoana la primul termen dupa ce dosarul a fost trimis spre rejudecare? asaveid asaveid Intr-un dosar care are ca obiect pretentii, dosar ce s-a aflat pe rolul judecatoriei dupa care s-a introdus recursul iar decizia tribunalului a fost trimiterea ... (vezi toată discuția)
Rejudecare prima zi infatisare eugen82 eugen82 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: O hotarire de fond a fost respinsa pentru autoritate de lucru judecat (exceptie invocata de pirit) , Instanta de ... (vezi toată discuția)
Revizuire decizie recurs care evoca fondul ContSters305985 ContSters305985 intr-o cauza avand ca obiect revizuire decizie recurs pronuntata potrivit 304 indice 1 cpc, ( adica fara drept de apel ..cu recurs devolutiv- e pentru ... (vezi toată discuția)