avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comert on line
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comert on line

Buna ziua,
Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, inregistrata in reg operatiunilor intracomunitare si recent am completat si activitatea cu codul caen 4791. Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa ma mai inregistrez pe undeva? ( pentru ca voi retine informatii cu caracter personal ale clientilor)
2. Se completeaza pt aceasta activitate vreo declaratie lunara/anuala? se tine contabilitatea separat a magazinului sau eventual doar o gestiune separata?
3. Exista impozite specifice unui magazin online?
4. Referitor la legalitatea efectuarii platilor trebuie sa indeplinesc niste conditii sau imi ajunge achizitionarea unei solutii integrate (gen GECAD ePayment)?
5 .In afara de un link vizibil catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor,denumirea societatii, forma juridica,capitalul social, sediu social, numarul din Registru Comertului si Codul unic de inregistrare...mai trebuie sa am ceva pe pagina de internet ca sa nu primesc vreo amenda?

1. Trebuie sa va inscrieti pe Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, notificarea se face online pe site-ul institutiei.

3. Este de ajuns GECAD E-paymant

5. Este recomandat sa aveti si o politica a site-ului, termeni si conditii, etc. Va trebui sa treceti si numarul de inregistrare la la ANSPDCP si notificarile cerute de ANSPDCP
Ce este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal? Se aplica oricarui site ce detine data cu caracter personal.. sau doar a celor ce necesita aceste date obligatoriu??
Orice organizatie/institutie/ong/srl/etc caqre strange date cu caracter personal trebuie sa se inregistreze la ANSPDCP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line bobams bobams Subiect: comert on line Buna ziua, Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, ... (vezi toată discuția)
Comert electronic b_ella b_ella Buna ziua, Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, inregistrata in reg operatiunilor ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma online fcostea fcostea Buna ziua, As dori sa stiu care este legislatia sub care funct. firmele care au ca ob. de activ comertul online sau activitatile online (gen vanzari produse ... (vezi toată discuția)