avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma online

Buna ziua,

As dori sa stiu care este legislatia sub care funct. firmele care au ca ob. de activ comertul online sau activitatile online (gen vanzari produse electronice online).
Ma intereseaza care sunt pasii de urmat pt infiintarea unei astfel de firme.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc.
pasii pentru infiintarea unei astfel de firme sunt aceleasi ca si la orice societate comerciala.
intai inregistrarea la registrul comertului si apoi la finante.
Procedura de infiintare a unei societati comerciale ce are ca obiect principal comertul online (4791 este codul corespunzator) este aceeasi cu orice alta societate. Nu aveti nevoie de autorizatii suplimentare de la ONRC.

Pentru a va desfasura activitatea fara probleme dupa inregistrarea societatii veti avea nevoie si de o autorizatie de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal si de asemenea, sa respectati Ordinul ANPC nr. 433/2009, respectiv art 3 - „Operatorii economici care administreaza site-uri de e-commerce (comert electronic) sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare autoritatea nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal patricia24 patricia24 Pentru deschiderea unui magazin online este necesara Notificarea Autoritatii nationale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal ? (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Comert on line bobams bobams Buna ziua, Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, inregistrata in reg operatiunilor ... (vezi toată discuția)