avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am luat teapa de 640 lei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am luat teapa de 640 lei

Buna ziua,as vrea sa va intreb daca pot face ceva in urmatoarea situatie:
Am avut la vanzare o oferta de produse cosmetice,in total 140,pe care vroiam sa le vand,deci am trimis oferta mea la o persoana care s-a aratat interesata.
I-am atasat la mail oferta,cu poze ale produselor,unde se vedeau exact produsele,desfasurator exact a ceea ce continea lotul respectiv,cu mentiunea ca are si cateva produse bonus(22 mai exact),caci in lot mai sunt cateva produse deteriorate(zgariata cutia,varf la creion rupt),dar oricum,cele bonus le acopereau pe acelea defecte ca sa zic,iar pretul era de aprox 4,5 lei/buc.
Am trimis coletul,asa cum ne-am inteles,ca dupa ce l-a ridicat,sa posteze poze pe site de vanzari cosmetice,cu produse din lot,inspre vanzare.
Tot in acea zi,mi-a scris pe mess o multime de amenintari,printre care ca sunt produsele expirate,ca merge la politie sa faca plangere penala,etc.
Am incercat sa-i explic ca nu au cum sa fie expirate,etc,dar vazand ca nu am cu cine vorbi,la insistentele ei sa-i returnez banii 640 lei in 3 zile(termen stabilit de ea,ca daca nu ma da la politie),am acceptat sa-i returnez banii,urmand ca mai apoi sa-mi trimita coletul.
I-am returnat banii,prin depunere la banca in contul ei,si mi-am asteptat coletul.
Am asteptat 3 saptamani,in care auzeam numai minciuni,etc,ca intr-un final azi,sa-mi returneze coletul.
Dintr-un colet de 6 kg de prod cosmetice,am primit un colet de 2kg de produse,nicidecum ce trebuia sa returneze.Sunt doar ranciuri de produse,cu care nu scot nici 1 milion daca reusesc sa le vand.
Deci teapa mea e de 640 lei,caci ce a trimis ea acum,nu le pot vinde.
Ce ma sfatuiti sa fac?
produsele intr-adevar nu le-am vandut cu factura,eu nu am firma sau ceva,pot face ceva sa-mi recuperez banii?
multumesc
Cel mai recent răspuns: sonia28 , utilizator 18:20, 6 Septembrie 2011
Pai e cam greu sa faceti ceva. Chiar daca unii vor spune altfel ginditi-va ca in cazul unei actiuni in instanta procesul se va desfasura la "domiciliul" teparului. Nu cred ca suma merita un astfel de efort. Ma intreb insa de ce nu ati solicitat sa va returneze produsele prin colet postal cu ramburs?
Pentru ca ea a vrut intai sa-i returnez eu banii,caci zicea ca nu mai poate sa aiba incredere in mine,etc,desi am descoperit ca e o tipa care se lauda ca ar lucra in cadrul Politiei,asa cum m-a amenintat din prima,e doar una care da tepe,are o gramada de conturi sub diverse nume,etc.
Eu stiam ca am trimis,ca erau in regula,dar cand am auzit-o cu asa amenintari,m-am gandit ca nu are rost sa ma trezesc cu plangeri,sa mai umbklu pe la politie,si am spus sa fie cum vrea ea,ea insistand sa-i trimit prima data banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca sunt obligat sa primesc un telefon care cica l-a primit stricat dupa ce l-am trimis pornit ungureanudaniel ungureanudaniel Am vandut acum 6-7 zile un telefon,replica de Samsung Galaxy S3(card,telefon+accesorii+cutie originala). Cumparatorul m-a sunat seara dupa ce l-a ridicat de la ... (vezi toată discuția)
Amenintari trimitere in judecata fxxkvic fxxkvic Buna seara povestea mea suna cam asa:am gasit pe internet un domn care cumpara telefoane defecte,i-am trimis omului poze cu telefonul i-am precizat ce defect ... (vezi toată discuția)
Înselãciune george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Intampin o problema serioasa. Am luat o teapa pe net. Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva. El acum nu ... (vezi toată discuția)