avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ADUGARE ASOCIAT INTR-UN SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ADUGARE ASOCIAT INTR-UN SRL

Buna ziua,
Am un srl in care sunt unic administrator si asociat,vreau sa mai adaug un asociat in aceasta firma cu ce acte trebuie sa ma prezint la registrul comertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:03, 8 Septembrie 2011
Pentru inceput trebuie sa va hotarati daca introducerea noului asociat o veti face prin vanzarea din participatia dumneavostra a unui procent catre el(aici trebuie sa stabiliti daca vanzarea o faceti la valoarea nominala a partilor sociale sau la o valoare mai mare) sau prin marirea capitalului social al firmei(cu aport doar din partea lui in numerar sau in natura).
La fel, trebuie sa stabiliti daca veti ramane doar dumneavostra administrator al firmei sau ii conferiti si asociatului aceasta calitate prin actul constitutiv.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
george-neagu, moderator
ii vand jumatate din participatiunea mea lui si vreau sa fie si el administrator si asociat este posibil asa ceva?
Da, este posibil. Operatiunea dureaza insa aproape doua luni.
Nu dureaza 2 luni sub nici o forma.
Dupa ce faci hotararea si noul statut, si ce mai cer cei de la Registru, cred ca in maxim 2 saptamani se rezolva
nataliss a scris:

ii vand jumatate din participatiunea mea lui si vreau sa fie si el administrator si asociat este posibil asa ceva?

Da, este posibil.
Este insa bine sa aveti incredere il el.
Daca vor aparea probleme juridice puteti raspunde amandoi...

Alte discuții în legătură

Cedarea firmei,altei persoane,din alta localitate.pasi de urmat..va rog sa ma sfatuiti Anelore34 Anelore34 Buna ziua,ca urmare a faptului ca vreau sa plec din tara,cedez firma fratelui care locuieste in alta localitate.Ce pasi am de urmat,unde anume merg,sa las ... (vezi toată discuția)
Asociere adrianabresug adrianabresug o societate are probleme financiare si doreste o asociere cu o alta societate ,este posibila asocierea intre o societate cu raspundere limitata si o societate ... (vezi toată discuția)
Capital social srl carmen.rusz carmen.rusz Care este cadrul legal de majorare capital social prin includere de inca un asociat (vezi toată discuția)