avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere de activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere de activitate

Unei colege invatatoare i s-a redus postul, motiv pentru care a fost transferata la o alta scoala.
In timpul verii s-au transferat 2 elevi la scoala noastra si s-a infiintat dinnou postul.
Inspectoratul scolar a revocat restrangerea de activitate a colegei mele obligand-o sa revina la post, desi ea s-a prezentat deja la postul nou.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ceea ce s-a intamplat si daca este obligata sa vina inapoi.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:59, 7 Septembrie 2011
metodologie privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar
art. 16 (16) Personalul didactic titular care a fost transferat în etapa de restrângere de activitate 2011 va reveni pe postul didactic/catedra avut(ă) anterior, în situaţia în care, după etapa de pretransferare sau până la 1 septembrie 2011, se constată că postul didactic/catedra a fost vacantat(ă) sau reînfiinţat(ă), inspectoratul şcolar având obligaţia să comunice în scris cadrului didactic decizia de revenire pe postul/catedra deţinut(ă) anterior. Posturile didactice/catedrele eliberate se ocupă prin detaşare, suplinire, cumul sau plata cu ora, cu respectarea prevederilor prezentei Metodologii.

Era obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiþiile specifice-discriminare... Radamante Radamante O R D I N pentru modificarea și completarea Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii in etapa pretransfer a cadrelor didactice christina_geanina christina_geanina Buna ziua! Prin prezenta va solicit opinia de specialitate, intrucat ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt angajata unei unitati de invatamant subordonata ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)