avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflict...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflict...

Buna ziua!
Nu demult am alfat de acest site si deoarece am o problema vreau sa il si incerc:
Sunt student anul 2, locuiesc in mediul rural.
---Problema:Nu demult, mai precis sambata, am fost la un bar, mai spre dimineata ne`am apucat cu prieteni sa jucam carti...totul bine si frumos.
DUPA UN TIMP APARE UN MINOR(17ANI), BEAT, SI SE BAGA INTRE CARILE NOASTRE DANDU-NE EXPLICATI...Noi iam cerut sa ne la-se inpace si sa isi vada de treba dar eu nu ne`a ascultat...eu impreuna cu inca 2 prieteni la`am batut...
Astazi aflu ca eu a fost la medicul legist si ia dat 16 zile...avand nasul rupt...iar maine zice ca se va duce la tribunal...Baiatul nu ar fi facut nimic dar a fost fortat de mama si bunica lui sa faca asta(legist, tribunal).
Ce ar trebui sa fac, cum as putea sa scap???
Cel mai recent răspuns: opensrl , utilizator 11:54, 10 Septembrie 2011
sa incerci sa te impaci cu el si sa-i platesti ingrijirea si daune morale
el ar vrea sa se impace dar mama lui nu il lasa...
este o infracțiune la care este posibilă împăcarea părților. dacă nu au formulat încă plângere, puteți lua legătura cu ei să vedeți ce pretenții au și dacă sunteți de acord, le achitați, încheiați un înscris că le-ați dat ce ați convenit, cu datele personale , data și martori și ați rezolvat problema. dacă au formulat plângere le achitați pretențiile dacă își retrag plângerea, în cazul în care nu sunteți de acord să le plătiți pretențiile, urmează să dați declarație, poliție, parchet și apoi la instanța de judecată, urmând să se stabilească dacă sunteți vinovat sau nu, și să fiți pedepsit potrivit art.180 cod penal și pretenții civile în măsura în care acestea vor fi dovedite.
Incadrarea juridica a infractiunii este de loviri si alte violente (art. 180 C. pen), infractiune ce se pedepseste in urma plangerii prealabile.
Va sfatuiesc sa discutati in termeni cat mai amiabili cu rudele baiatului pentru a cadea la o intelegere.
In situatia in care procedul se va continua, este important sa nu fiti recidivist, sa recunoasteti fapta, sa aveti un comportament f bun in timpul derularii procesului.
De asemenea, va puteti lega si de alte aspecte, cum ar fi: sa aveti un loc de munca stabil, daca aveti copii, sa solicitati proba in circumstantiere, si sa faceti dovada comportamentului bun pe care il aveti.
Solicitati la primul termen de judecata, dupa citirea actului de sesizare, ca instanta sa faca aplicare dispozitiilor art. 320 ind. (1) C. proc. pen.
Sa mergeti la acest termen si cu inscrisurile in circumstantiere, pentru ca sunt admise.
poate declara ca isi retrage plangerea. totul e sa-ti convingi prietenul.

Alte discuții în legătură

Bataie stefan253 stefan253 buna ziua acum 2 ani un prieten deal meu sa batut cu niste baieti pe scurt ei se bateau in fata discoteci iar eu am intervenit sai despart iar unul dintre cei ... (vezi toată discuția)
Se mai poate rezolva..? dandi dandi Acum am vorbit cu ea ne-am inteles, cu ceva timp a avut loc un scandal,in barul meu.Unul dintre scandalagii s-a inteles cu o tipa ,ca ea sa depuna plangere ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)