avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Competenta instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Competenta instanta

Casierul unei asociatii de proprietari(bloc), pentru minus in gestiunea sa, va fi actionat in instanta la judecatorie(actiune in pretentii) sau la tribunal-sectia litigii de munca, de catre asociatia de proprietari? :O Dar administratorul aflat intr-o situatie asemanatoare? :O
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:51, 12 Septembrie 2011
Depinde de raportul juridic incheiat intre casier si asociatia de proprietari ... daca are c.i.m. , atunci litigiul se va judeca la tribunalul in raza caruia isia re sediul asociatia de proprietari .

Daca are incheiat un contract de prestari servicii , atunci litigiul se judeca la instanta in raza careia domiciliaza salariatul. in functie de valoarea pretentiilor, aceasta poate fi judecatoria sau Tribunalul.
Nu are nici CIM si nici contract de prestari servicii. A lucrat fara a avea un angajament scris, in baza unei hotarari a asociatiei de proprietari. :)
Asadar a muncit fara a fi angajat asa cum prevede legislatia. Presedintele asociatiei incheie contracte de munca, contracte civile sau conventii.
Nimeni nu poate lucra "in baza unei hotarari a asociatiei de proprietari", cum spuneti dumneavoastra pentru ca asociatia nu ia hotarari.
Hotararile se iau de adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei.
Deciziile se iau in Comitetul executiv condus de presedinte.
Si oricine presteaza o munca, desfasoara o activitate platita in asociatie, trebuie sa o faca conform unui contract sau conventie incheiata intre presedintele asociatiei si acea persoana.
Probabil ca muncind ilegal si-a insusit banii tot ilegal.
Cei care i-au permis sa activeze in acest mod sa faca in asa fel sa-l convinga sa dea banii inapoi "de bunavoie" sau sa puna banii in gestiune din buzunarul lor (presedinte, membri ai comitetului, cenzor).
Deci nu poate fi tras la raspundere, chiar daca a semnat unele acte iar locatarii stiau ca persoana are functie de casier?
Se poate angaja raspunderea civila delictuala a acestuia , in baza art.998 si 999 C.civ. .... pentru angajarea raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie se cer a fi intrunite cumulativ patru conditii, si anume:
1.existenta unui prejudiciu;
2.existenta unei fapte ilicite;
3.existenta unui raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu;
4.existenta vinovatiei celui ce a cauzat prejudiciul, constind in intentia, neglijenta sau imprudenta cu care a actionat.

Prin urmare, aveti posibilitatea sa promovati o actiune in pretentii .

Alte discuții în legătură

Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)
Cine si ce acte pastreaza intr-o asociatie de proprietari Aigil Aigil Buna ziua! 1.Sunt presedinte la o Asoc. de Proprietari, insa eu nu am acces la niciunul dintre actele asociatiei (cheia de la subsol si de la dulapul cu acte ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)