avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK)

VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA.
TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA STATUL ROMAN NU ARE NICI O TREABA CU ASTA FIINDCA EU PLATESC IMPOZIT PE EL IN UK

AS FI RECUNOSCATOR DACA M-ATI PUTEA AJUTA SA AFLU ASTA.

GELU
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:18, 24 Septembrie 2011
Romania are cu toate statele UE acorduri de evitare a dublei impozitari. Mergeti la IRS-ul din UK si cereti un Certificat privind atestarea impozitului plătit în UK pe care il depuneti la AFP.

[ link extern ]
In legislatia romana Codul fiscal spune:

ART. 40

Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;


Deci, datorati impozit in Romania. Dincolo de asta, puteti sa nu platiti acest impozit pentru ca l-ati mai platit intr-o tara care are conventie de evitare a dublei impuneri. Dovada aceasta trebuie facuta de dvs.
Daca domiciliul d-voastra este in UK pentru mai mult de 6 luni pe an, atunci nu aveti nici o obligatie fiscala in Romania.
Daca domiciliul este in Romania pentru mai mult de 6 luni, atunci aveti obligatia declararii si eventual impozitarii in Romania.
Firma din UK a platit dividendele, retinand impozitul cuvenit in UK. Certificatul de retinere a impozitului il obtineti de acolo.
La impozitare se tine cont de acordul de evitare a dublei impozitari. Astfel daca venitul impozitat in UK a fost impozitat cu o cota de 10% atunci in Romania veti mai plati diferenta pana la cota de 16%.
Daca insa ati platit o cota de 25% deci mai mult decat in Romania, atunci nu veti fi impozitat in Romania dar nici nu veti beneficia de restituirea impozitului in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)