avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitare profit venit din strainatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitare profit venit din strainatate

Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am aflat ca va trebui sa platesc impozit pe profit in SUA.

Intrebarea este daca va trebui sa platesc impozit si in Romania.Ar fi incorect sa fiu impozitat de doua ori, asta e clar.

Nu as efectua nici un fel de activitate pe teritoriul Romaniei, sunt doar cetatean roman si locuiesc in Romania.In rest nu as avea vreun sediu sau angajati aici.Intentionez sa vand softurile online in intreaga lume.

Din ce vad eu aici: [ link extern ]
la articolul 13 exista un anumit acord intre Romania si SUA pentru evitarea dublei impozitari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2008
guvidu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:11, 5 Mai 2008
Normal ca daca sediul firmei este in S.U.A. doar acolo se plateste impozitul. Tot acolo se plateste asigurarea de sanatate si alte contributii stabilite prin lege...
De altfel, statul roman prin Administratia Financiara nici nu ar putea verifica veniturile realizate, bilantul contabil, chitante si alte acte...
guvidu a scris:

Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am aflat ca va trebui sa platesc impozit pe profit in SUA.

Intrebarea este daca va trebui sa platesc impozit si in Romania.


Toate impozitele taxele si contributiile le platiti conform legislatiei Americane.
Si totusi ce e clar e ca partea mea de profit imi va intra intr-un cont bancar in Romania.Nu s-ar vedea banii intrati in contul bancar?Nu ar trebui sa ii declar ca venit?
Nu amestecati lucrurile! Societatea va plati impozit pe profit in SUA, insa dvs veti plati impozit pe dividende potrivit regulilor de evitare a dublei impuneri dintre cele 2 state. Asta inseamna ca societatea va retine impozitul datorat in SUA, potrivit cotei de acolo pentru dividende, dupa care veti declara si aici venitul respectiv, impreuna cu dovada platii respectivei cote de impozit. In functie de prevederile tratatului bitateral de evitare a dublei impuneri, veti plati aici cel mult diferenta pozitiva intre cota romana si cea americana, rezultand in final un impozit platit egal cu cea mai mare dintre cotele romana si americana. Nu se impoziteaza de 2 ori.
Deci ce inteleg eu este ca platesc acolo, iau dovada (o chitanta ceva) prin FedEx, iar cand declar venitul in Romania le dau si chitanta (sau o copie).Daca impozitul care il platesc in SUA e mai mare decat cat as plati in Romania nu platesc nimic in Romania, dar daca este mai mic, platesc diferenta.

Corect? Atata tot? Nimic altceva de facut in Romania decat declaratia unde atasez dovada?

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
Impozit profit din cesiune parti sociale monicelu monicelu Buna ziua, Am o intrebare. Daca sunt cetatean american asociat intr-o societate comerciala cu raspundere limitata si doresc sa cesionez partile mele sociale ... (vezi toată discuția)
Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)