avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna seara ,va rog sa-mi spuneti si mie daca cineva care a absolvit scoala profesionala poate fi angajat ca gestionar,daca in trecut a mai lucrat pe aceasta functie,dovedind prin cartea de munca?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CTL , utilizator 18:35, 19 Septembrie 2011
Se poate.
CTL a scris:

Buna seara ,va rog sa-mi spuneti si mie daca cineva care a absolvit scoala profesionala poate fi angajat ca gestionar,daca in trecut a mai lucrat pe aceasta functie,dovedind prin cartea de munca?
va multumesc



Este posibil in masura in care in prezent indeplineste conditiile de angajare ca gestionar,conditii prevazute in Legea 22/1969


Art. 3. – Poate fi gestionar cel care a împlinit vîrsta de 21 ani, a absolvit şcoala generală sau o şcoală echivalentă şi are cunoştinţele necesare pentru a îndeplini această funcţie.

În funcţie de complexitatea gestiunilor, de natura şi valoarea bunurilor şi de cunoştinţele ce le implică gestionarea lor, ministerele şi celelalte organe centrale stabilesc:

a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul, trebuie să fi absolvit liceul ori o şcoală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o şcoală echivalentă şi să aibă un anumit stagiu în munca de gestionar;

b) categoriile de gestiuni pentru care funcţia de gestionar poate fi îndeplinită şi de cel care a împlinit vîrsta de 18 ani.

Impiedica in vreun fel noul cod al muncii angajarea pe postul de gestionar daca ai absolvit doar scoala profesionala si daca da in ce fel? exista undeva stipulat acest lucru?
Va multumesc!
nu
Doamna de la personal mi-a spus ca daca angajeaza pe cineva cu scoala profesionala in functia de gestionar,si ii vine vreun control o sa aiba probleme fiindca nu a angajat pe cineva cu diploma de bacalaureat sau studii superioare.

Alte discuții în legătură

Angajare gestionar loremaria loremaria Ce conditii de studii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a fi angajata gestionar?In lg.22/1969 se mentioneaza niste instructiuni de stabilire a ... (vezi toată discuția)
Incadrare conform cor euprotopopescu69 euprotopopescu69 Conform legislatiei in vigoare as dori sa stiu daca pot fi incadrat ca gestionar avand ca studii scoala profesionala de 1an si sase luni absolvita dupa cele 10 ... (vezi toată discuția)
Gestionar cu 8 clase giacris giacris Buna ziua, Am si eu o intrebare: se poate sa promovez pe functia de gestionar o persoana care pana acum a fost incarcator-descarcator, in cazul in care ... (vezi toată discuția)