avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie imobil

buna ziua, spune-ti-mi va rog, daca am cumparat o casa+ teren in sept 2011 si doresc sa o vand sau sa o donez catre o alta persoana, dupa cat timp de la cumparare pot face aceste operatiuni?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:06, 17 Septembrie 2011
Ma indoiesc de faptul ca imobilul este supus unei legi speciale. Daca nu este afectat de nici o conditie, puteti face acest lucru oricand doriti.
Fiind proprietara a bunului puteti sa l vindeti oricand sau sa l donati. Daca nu ati cumparat sub conditie.
Multumesc, dar daca in acelasi an mai vand un imobil in valoarea de 33000 euro, iar pe cel cumparat am platit 6000 euro si vreau sa il vand cu aceeasi suma de 6000 euro? Ma afecteaza in vreun fel acest aspect? Exista o limita a tranzactiilor de felul acesta pt persoane fizice? sau alte conditii speciale?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
iuliana_gradinaru, utilizator
Juridic, nu! Contractele de vanzare cumparare, donatie, in general convetiile sunt bazate pe consimtamantul partilor la incheierea acestora, este conditie esentiala a validitatii lor.. daca dvs v ati inteles cu partea cealalalta vanzator/cumparator la pret si acesta este serios, sincer tranzactiile sunt in regula. L vanzare trebuie sa platiti impozit pe tranzactie in functie de suma primita, conform prevederilor fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de apartament raluca tivichi raluca tivichi Buna seara, As avea si eu o serie de intrebari si anume: tatal meu a mostenit impreuna cu unchiul meu un apartament si vor sa mi-l doneze .Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)