avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere antecontract vanzare-cumparare

buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii antecontractului si-au dat seama ca au fost pacaliti
Fie la intelegere cu promitentul vanzator, fie in instanta.

Ce inseamna ca au fost pacaliti? In ce consta pacaleala?
Promitenti cumparatori nu vor asa ceva -ei vor apartamentul ,au fost pacaliiti in sensul ca li sa oferit un pret mult prea mic
Daca s-au razgandit pur si simplu cu privire la pret, au posibilitatea sa plateasca dublul avansului (daca s-a prevazut o asemenea posibilitate in antecontract si daca promitentii-cumparatori nu au posibilitatea de a solicita prin instanta incheierea actului de vanzare-cumparare) si sa refuze incheierea actului.
elicrist a scris:

Promitenti cumparatori nu vor asa ceva -ei vor apartamentul ,au fost pacaliiti in sensul ca li sa oferit un pret mult prea mic


Asta nu e un motiv de reziliere. Si nici de anulare.

Si nu cred ca este la latitudinea lor sa vanda sau nu. Ar trebui ca aceasta posibilitate sa fie cuprinsa expres in antecontract, lucru de care ma indoiesc.

Daca promitentii cumparatori vor introduce o actiune in instanta, vor dobandi apartamentul in proprietate prin hotararea instantei.

Situatia sta in felul urmator-- sotie decedata(2001),-la succesiune au venit sotul si un fiu - sotul(tatal) ii vinde fiului apartamentul cu clauza de intretinere-- fiul pleaca din tara- nu-si intretine tatal-- tata il cheama in instanta pentru rezolutiune contract-- obtine rezolutiunea antacontractului si cei doi devin coproprietari cu parti egal 1-1,,, Tatal cere iesirea din indiviziune si obtine ap. cu plata sultei catre fiu..Doi vecini "binevoitori" l-au ajutat cu bani ptr. av. taxe si alte cheltuieli cu conditia sa le vanda lor ap.Au incheiat antecontract de vanzare cumparare au notat antecontractul in CF ---antecontractul are prevazuta clauza cu restituirea dublului sumei daca batranul se razgandeste, Mai au 15 zile pana la data la care trebuie incheiat actul autentic si acum s-a aflat ca ap. a fost subevaluat si sunt alti cumparatori care-i ofera batranului cu 6000euro mai mult,. ce mai poate face? care sunt pasi ( daca sunt) ca batranul sa anuleze acel antecontract si sa vanda la altcineva cu mult mai multi bani-- batranul vrea sa le dea bani inapoi si cu penalitati dar ei nu vor sa-i primeasca Mai poate face ceva sau este obligat sa incheie acul autentic .

Alte discuții în legătură

Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract de vanzare-cumparare mara78 mara78 Am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat in 2006. Eu sunt promitentul cumparator. Promitentul vanzator s-a obligat ca in termen de sase luni de la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)