avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende

am urmatoarea situatie:
1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat,
2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu este salariat al firmei,este nevoit sa foloseasca profitul anului trecut- a hotarit sa-l ridice ca dividend.
3.asociatul,unic,este salariat la o institutie de stat unde figureaza ca asigurat si plateste contributiile aferente venitului din salariul lunar.
Voi calcula si plati impozit 16%,voi depunde D.100.
intrebare: trebuie sa-i calculez si cas aferent venitului din dividende de 6.5%(af.2007)?daca da,ce declaratie trebuie depusa la CAS? oare se incadreaza la lit.e.),Art.257 din Legea 95/2006 ?
va rog,un sfat!
am facut adresa in scris catre CAS,sa-mi raspunda daca in cazul de mai sus trebuie retinuta contributia CAS,m-a sunat o doamna foarte deranjata de adresa mea si mi-a spus ca nu poate sa-mi dea un raspuns oficial,m-a intrebat cum se numeste asociatul,mi-a spus ca nu apare ca asigurat si ca urmare nu trebuie sa-i retin CAS-ul.
Ne plingem de sistem,dar de fapt noi oamenii suntem sistemul!
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 10:27, 15 Septembrie 2009
Asteptati raspubnsul oficial.
nu voi primi niciun raspuns oficial ! repet,am fost sunata de o d-na de la CAS care m-a informat ca nu imi v-a da niciun raspuns oficilal! am notat in mesajul initial.
va multumesc
NU trebuie sa calculati CAS de 6.5% la veniturile obtinute din dividende
De ce???
Lilicaa a scris:

De ce???


Legea 95/2006 art 257 alin 2 lit f spune in esenta ca se datoreaza CASS pt venit din dividende numai in cazul in care nu realiz venituri de natura salariala.

Alte discuții în legătură

Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Contributie asistenta sanatate pentru dividente valeriurv valeriurv Un pensionar cu o pensie de cca. 2000 lei pe luna in anul 2009 si care primeste dividente trebuie sa plateasca CASS ? (vezi toată discuția)
Venituri din chirii xm xm Care sunt darile la stat in cazul in care o persoana realizeaza doar venituri din chirii? (vezi toată discuția)