avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA regie proprie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA regie proprie

Buna ziua,
Numele meu este Stefan si am avut “bucuria” de a fi implicat intr-un accident auto (nefiind vinovat). Pe scurt eu am franat in coloana (inainte de pasajul unirii) si un baiat din spatale meu (fara ABS pe masina) a intrat in mine. Pagube la masina mea: panou spate, bara spate e intreaga (doar ca are numarul lui de inmatriculare stantat pe ea), tava portbaj de refacut, incuietoarea de la haion avariata; el nu are nimic infara de nr indoit.
Bon am zis sa facem constatare amiabila si sa mergem peste 2 zile la asiguratorul lui.
La asigurare bineinteles am dat peste un inspector cam scarbos, care deschide dosarul, face poze si toate cele. Eu precizez ca doresc regie proprie (nu aveam chef sa stau cu masina in service sa astept sa faca ei plata) si atunci inspectorul mai sa ma ia la bataie (ca de ce vreau eu regie proprie, ca unde mi face u masina, ca de ce nu o fac la ei in service). Ii precizez motivele (se are ca el avea de pierdut un bonus pt ca eu vroiam regie proprie). Depun o cerere in care precizez ca doresc regie proprie urmand sa fiu contactat sa mi se zica suma cu care voi fi despagubit (asta fiind in data de 26.08). In data de 31.08 sunt contactat de domnul inspector cu oferta de 2950 ron, o accept si il intreb ce mai trebuie sa fac. Imi spune sa fac o cerere de despagubire cat mai repede de putinta. Fac cererea si o depun pe data de 02.09. Problemele: in data de 13.09 dau un telefon (pentru ca nu-mi intrasera banii in cont) la sediul central (nr care era trecut sip e biletul stampilat cu data si nr de intrare care l-am primit cand am depus cererea) si acolo imi comunica ca domnul inspector a primit un mesaj important legat de dosarul meu dar ei nu-l pot vedea sis a iau legatura cu insepctorul. Sun la centru de daune inspectorul era in concediu si mi se comunica ca alcineva a preluat dosarele lui. Sun la domnul respectiv si-l intreb de dosarul meu, imi spune flegmatic ca nu este la centru sis a l sun luni. Astazi (19.09 la 17 zile de la depunerea cererii de despagubire) sun la domnul inspector (cel care tinea locul) si imi comunica ca daca dosarul este la plata trebuie sa l aprobe inspectorul care mi-a facut contstatarea. Sun dinou la centru sa mai aflu ceva informatii deacolo si mi se comunica ca dosarul numai este la inspector si este la “centru de expertize” sau ceva de genul asta si ca sa iau legatura cu inspectorul cand se intoarce.
Eu nu am primit nici o instintare scrisa sau telefonica (asa cum prevede legea) ca lipsesc acte de la dosar (dosarul este complet din cate stiu eu). Nu am primit nici vreo instintare din care sa reiasa ca se fac investigatii suplimentare (care dureaza 90 de zile).
Au trecut 17 zile si eu stau si astept….exact CE?
Intrebarile mele sunt:
- Sa fac o reclamatie la csa sau sa astpet inspectorul?
- Au voie sa faca investigatii timp de 90 de zile atat timp cat am primit o oferta si am semnat o cerere de despagubire?
- In caz ca-mi vor respinge dosarul (este tot posibilul in Romania) spre cine sa ma intrept? (cel ce ma lovit sau sa fac contestatie la csa si sa-i dau in judecata?)

Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: Stefan_V , utilizator 14:24, 30 Septembrie 2011
Dv. ati mai postat acest subiect dar voi incerca sa va raspund din nou. Mi se pare un exemplu de lipsa de profesionalism din partea asiguratorului. Personal as face plangere la CSA in care as arata tot ce ati postat aici.Si daca nu vor reusi sa va multumeasca atunci chemati la conciliere asiguratorul si apoi ultimul pas va fi instanta dar pentru asta ar fi bine sa apelati la sprijinul unui avocat.
Multumesc frumos pentru raspuns...maine o sa fac o sesizare la csa...dupa 4 telefoane la centru si inca 2 la inspectorul provizoriu...nu stau sa mai astept...stau cu masina de aproape o luna lovita....daca mai are cineva ceva de adaugat este bine venit...inca o data va multumesc pentru raspuns domnule Adrian.
Intrucat dvs. ati accept suma oferita de asigurator si ati depus, la indrumarea inspectorului de daune, cererea de despagubire asiguratorul era obligat prin lege sa va achite despagubirea in termen de 10 zile de la depunerii cererii de despagubire. Pentru fiecare zi de intarziere peste acest termen sunteti indreptatit sa solicitati penalitati de intarziere in cuantum de 0.1% pentru fiecare zi de intarziere. Actionati in consecinta.
Multumesc si dvs. pentru informatie...Asa stiam si eu numai ca doream sa ma conving ca nu ar avea ce probleme sa mai existe atat timp cat am fost deacord cu ce mi-au propus ei...
Acum 2 zile am facut o reclamatie la CSA in legatura cu dosarul meu si sper sa se rezolve cat mai repede de putina.
Va multumesc inca odata pentru sprijin si va tin la curent. Asemenea lucuri nu ar trebuii sa se intample atat timp cat sunt niste legi date...dar traim in Romania
Adineauri am sunat la sediu central si mi-au comunicat ca lor le apare in baza de date ca dosearul este la INVESTIGATII SUPLIMENTARE! probabil nu au apucat cei de la CSA sa ia legatura cu ei...
Deja nu stiu ce sa mai fac:(.

Alte discuții în legătură

Probleme cu asigurarile vladimirdosciuc vladimirdosciuc Buna ziua.Nu stiu unde sa ma duc sa-mi rezolv problema.Pe data de 27 oct. 2011 am fost inplicat intr-un accident rutier (in Bucuresti) urmat de prezentarea ... (vezi toată discuția)
Cum obtin penalizarea de intarziere de la rca? dorin85 dorin85 am sa explic cronologic sirul evenimentelor: -28-08-2011 data accidentului, eu nevinovat; -02-09-2011 instiintarea mea , precum ca dosarul este oprit pt ... (vezi toată discuția)
Probleme casco omniasig dragy2008 dragy2008 Am o problema si sper ca ma puteti ajuta . Am o masina cumparata second hand pe firma prin BCR Leasing.Casco am la Omniasig de cand am luat masina aproape 2 ... (vezi toată discuția)