avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen contestare decizie desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen contestare decizie desfacere CIM

S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o varianta ca s-ar fi modificat la 45 zile, este adevarat ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 22 Septembrie 2011
Intr-adevar este o mica neconcordanta in urma ultimelor modificari.l Codul Muncii mentioneaza un termen de 30 zile pentru contestare iar Legea Dialogului Social mentioneaza un termen de 45 de zile.
NU,e acelasi de 30 de zile.
Da,30 de zile.
mihaela farmus a scris:

NU,e acelasi de 30 de zile.


Va rog frumos sa verificati inainte de a face afirmatii. Consultati Legea 62/2011 privind Dialogul Social , Capitolul VI- Conflicetele de Munca la art. 211Art. 211. - Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a) măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă;
b) constatarea nulităţii unui contract individual de muncă poate fi cerută de părţi pe întreaga perioadă în care contractul respectiv se aplică;
c) plata despăgubirilor pentru pagubele cauzate şi restituirea unor sume care au format obiectul unor plăţi nedatorate pot fi cerute în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

intr-adevar acest articol este atacat in prezent dar inca este in vigoare.
Nu,nu este asa.Daca aceasta decizie de incetare a cim este calificata ca si sanctiune disciplinara,potrivit art.61-63 Codul Muncii este aplicabil art.252 din Codul Muncii care ne arata fara echivoc ca decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele de judecata competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen contestatie laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. ... (vezi toată discuția)
Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator. machis machis În art. 211 litera \"b\" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizii de incetare a contractelor de munca Strong Strong Care este termenul in care se poate contesta decizia de incetare a contractului de munca? a ramas de 30 de zile sau acum e de 45 zile?Multumesc (vezi toată discuția)