avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen contestatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen contestatie

Buna ziua,

in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. 268 Codul Muncii, sau 45 zile conform art. 211 din Legea dialogului social?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 12:22, 3 Octombrie 2016
Conform art. 211 din Legea 62/2011 a dialogului social, ererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:
a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa;


In cazul concedierii, termenul de contestare este cel reglementat de art 211din legea 62/2011,respectiv 45 de zile .
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
ContSters400311, utilizator
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in justitie privind concedierea nelegala petcuvioleta petcuvioleta Inainte cu trei zile de a se expira perioada de previz, urmare deciziei de concediere colectiva prin desfiintarea postului, am fost nevoita sa intru in ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)
Contestare concediere individuala Popa_Jenica Popa_Jenica Care este termenul in care pot contesta o concediere individuala? Acest termen se aplica din momentul primirii preavizului sau a deciziei de concediere? Unde ... (vezi toată discuția)