avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen contestare decizii de incetare a contractelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen contestare decizii de incetare a contractelor de munca

Care este termenul in care se poate contesta decizia de incetare a contractului de munca? a ramas de 30 de zile sau acum e de 45 zile?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 14 Septembrie 2012
Conform Legii dialogului social nr. 62/2011, republicata la 31 august 2012, termenul de contestare este de 45 zile.
Art. 211. - Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:
a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa;

www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
ContSters233678, utilizator
Termenul de 30 de zile este pentru contestarea deciziei de sanctionare, inclusiv pentru desfacerea disciplinara a c.i.m.. termenul de 45 de zile este pentru a contesta deciziile de incetare a c.i.m. emise in celelalte situatii prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. ... (vezi toată discuția)
Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator. machis machis În art. 211 litera \"b\" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului ... (vezi toată discuția)