avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... indemnizatie de concediu administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

indemnizatie de concediu administrator

Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul prestand in continuare activitatea obisnuita. Aceasta olata ar fi al 13-lea salariu.
Intrebari: 1. cat CO se acorda pt.program de 4 ore?
2.exista obigativitatea legala de a-si efectua concediul
3.i se poate acorda CO in transe?(asa se practica pe vremuri)
4.daca doreste sa se razbune pt.ca nu mai primeste al 13-lea salariu si pleaca pentru o luna in CO,lasand toate actele presedintelui, acesta ce poate sa faca dpdv financiar-contabil(nu este casier, nici contabil ,deci nu poate incasa bani de intretinere) Vor fi facturi de platit.
Activitatea desfasurata in folosul blocului este de bun gospodar ,repara de toate, mestereste .Crez ca zilnic consuma mai mult de 4 ore pt,administratie.Eu apreciez ca ar merita un bonus, dar nu chiar un salariu. La nivel de comitet parerile sunt impartite. V-as multumi daca imi raspundeti la intrebari pentru a-mi forma un puct de vedere.
Cel mai recent răspuns: mmail , utilizator 22:43, 21 Februarie 2013
1. 20 zile ( de 4 ore)
2. codul muncii art.140
3. o transa obligatorie de 10 zile, restul nu este specificat deci poate fi cate o zi.
4. c.o. este planificat la sf. unui an ptr. urmatorul. Intrarea in concediu trebuie aprobat de pres., dar trebuie efectuat pana la sf. anului, nu sa compenseaza cu bani.
5 pentru lucrari suplimentare poate fi numai premiat (nu are limitade suma), avand c.i.m. cu timp p. nu poate executa ore suplimentare platite.
Conform legislatiei, concediul de odihna se acorda, se face efectiv, asa cum s-a rsapuns mai sus, pana la sfarsitul fiecarui an. Numai ca exceptie se poate efectua in anul uramator.
Intr-o asociatie de proprietari nu este cazul ca intr-o luna administratorul sa fie platit cu salariu pe toata luna (pentru ca munceste) si in aceeasi luna sa i se acorde si concediu (de fapt indemnizatia pentru 20 de zile de concediu). Este timp suficient ca administratorul sa-si ia 10 zile intr-o luna si alte 10 zile in alta luna sau alte luni. In acele luni va primi salariul normal ca suma, dar suma este formata din indemnizatia pe 10 zile si salariu pe celelalte 11, de exemplu.
Sigur ca poate sa-si ia concediu si o luna intreaga, avand prevederea legala ca membrii comitetului executiv (inclusiv presedintele) pot prelua oricand sarcinile administratorului indiferent de motivul lipsei acestuia.
Aceasta prevedere se poate aplica atat pentru concediu de odihna dar si pentru concedii medicale, spitalizare, demisie, fuga din tara, deces..., pana la angajarea altui administrator.
Va multumesc pentru toate raspunsurile!!!!!!!!!:)=D>
Pentru un program de 4 ore zilnic are dreptul la 10 zile lucratoare CO, cu conditia ca CIM sa cuprinda intregul an calendaristic 1 ianuarie - 31 dec 2011.
Altfel se fragmenteaza proportional cu perioada CIM-ului valabil (de cand a inceput cu CIM).
Concediul se efectueaza, nu se plateste ca fiind al 13-lea salariu, adica isi primeste banii pe care ii primea lunar, dar nu presteaza munca 10 zile lucratoare (2 saptamani).
Isi poate si imparti acest concediu, daca se intelege cu comitetul (o saptamana intr-o luna, alta saptamana in alta luna etc).

Administratorul nu poate pleca de la munca mai mult decat ii este CO, in intelegere cu comitetul executiv, nu poate pleca de capul lui si din razbunare pentru ca e posibil ca atunci cand revine sa se trezeasca ca nu mai are unde munci pentru ca a fost concediat.
Codul Muncii este aplicabil atat angajatorului care nu-si poate bate joc de angajati, dar si angajatilor care nu pot face tot ce-i taie capul si cred ei ca le e permis orice le trece prin cap.
:love1: Iti multumesc ,Elga!!!!!!

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)