avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... folosire card
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

folosire card

Buna ziua. As dori sa aflu un raspuns cat mai repede la urmatoarea intrebare.
Pe data de 20 august la ora 16:00 am pierdut un portmoneu in care se aflau doua verighete in valoare de 1360 lei, 80 de lei in numerar, actele de identitate si cateva carduri bancare fara numerar si intr-un buzunarel al portmoneului codul pin al unui card de credit( fara bani specific). Duminica am declarat pierderea iar luni am mers sa-mi fac alt buletin . Luni dupa ce am anuntat pierderea cardului am fost instiitata de catre banca ca s-a efectuat o tranzactie pe 20 august la ora 17:00 apox de la o anumita statie de benzinarie. Tranzatia nu era recunoscuta de mine asa ca am mers la acea benzinarie sa vad cine a facut tranzactia. Acolo am aflat persoana care mi-a folosit cardul(dupa nr masinii). Am mers la politie si am declarat ca acea persoana( dupa ce le-am dat nr masinii cei de la politie au aflat identitatea) mi-a folosit cardul. Am dat declaratie precum ca, cardul se afla in portmoneul pe care mi l-am pierdut. Persoana in cauza a fost chemata luni la sectia de politie si a fost audiata iar in declaratie a recunoscut ca a folosit cardul si ca el a gasit doar cardul cu tot cu pin pe o strada aflata la 2-3 km de locul unde am pierdut eu portmoneul, el gasindul la ora 16:10. A doua zi a venit si a completat declaratia precum ca a gasit si portmoneul cu toate actele si cardurile dar fara verighete si bani si ca i-a fost frica sa recunoasca. Eu am facut plangere penala pentru folosirea cardului iar acum astept sa fiu instiintata cu data procesului. Spunete-mi va rog ce pot sa fac de acum inainte ca sa pot scoate de la el contravaloarea verighetelor si a banilor pe care ii aveam in portmoneu si pe care el pretinde ca nu i-a gasit???????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:11, 29 Septembrie 2011
Va intoarceti la sectia de politie pentru a va interesa de mersul dosarului (ocazie cu care veti afla si numarul unic de dosar), si depuneti o declaratie prin care precizati ca intelegeti sa va constituiti parte civila cu suma de bani reprezentand contravaloarea bunurilor aflate in portmoneu, a banilor, precum si cu contravaloarea tranzactiei efectuata ilegal.

In mod normal, organele de cercetare penala ar fi trebuit sa se sesizeze din oficiu pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art 216 C.p.

Din experienta va spun ca, atunci cand cineva gaseste un portmoneu si scoate din el banii, inainte de a-l arunca, scoate si cartile de credit, cu atat mai mult cu cat gaseste si codul PIN.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Cand am fost la sectia de politie sa-mi ridic documentele (dupa o saptamana) atunci am dat declaratie precum ma consider parte civila la proces cu suma de 1500 lei. De pe card nu s-au putut efectua tranzatii fiindca era pe zero. Acum vreau sa stiu ce urmeaza sa fac de acum inainte ? Ar mai fi cazul sa mai merg la sectia de politie? Oare o sa am castig de cauza? ast raspuns urgent . Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
mioara_bucur, utilizator
In conditiile in care se va dovedi ca acele bunuri se aflau in portofel veti avea castig de cauza.
Si pentru el ar fi bine sa rezolvati amiabil intrucat daca si-am angaja un avocat ar putea scapa foarte bine si dvs. v-ati recupera banii...
Inteleg ca a folosit cardul dar nu erau bani pe el.
Da el a incercat sa alimenteze cu suma de 50 lei dar cand a dat sa plateasca cu cardul atunci nu s-a putut efectua tranzactia fiindca nu erau bani pe card. El a recunoscut ca a folosit cardul dar nu vrea sa recunoasca ca a gasit si verighetele si cei 80 de lei care erau in portmoneu.
Nu am inteles bine ce ati spus d-voastra in legatura cu avocatul?
Acum ce ar trebui sa fac, sa-mi iau un avocat ?
Ar mai fi o chestie eu am pierdut portmoneul in parcare la ora 16 iar el spune ca l-a gasit la 2-3 km pe o strada din oras la 16:10. Coincidenta e ca e vecin cu mine si masina o vad mai mereu in parcare unde parchez si eu.
tipul care a gasit portmoneul a gresit ca si-a modificat declaratia.
totusi,nu cred ca aveti sanse s ava recuperati verighetele,si nu cred ca va fi un proces penal.totul se va oprii cel tarziu la procuror.

e greu de probat existenta verighetelor in portmoneu.
el poate invoca faptul ca cineva la gasit,a luat verighetele si la aruncat,apoi la gasit dansul.

Alte discuții în legătură

Folosire card mioara_bucur mioara_bucur Buna seara. Dupa o perioada lunga de timp revin cu aceiasi problema pe care am mai mentionat-o si in discutiile anterioare. Am primit astazi o citatie prin ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)