avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Cfr
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Cfr

Salut!
O sa va povestesc intamplarea mea.
Acum o saptamana am plecat cu trenul la un concurs(Duatlon) din Bucuresti spre Brasov. Fiind cu bicicleta, am ales un tren care avea in dotare un compartiment special amenanjat pentru biciclete. De aici a inceput distractia. Eram foarte multi biciclisti si am ramas blocati intre vagoane..nemaifiind loc in compartiment. Ca sa nu deranjam..am mutat fiecare bicicletele in locuri in care sa nu incomodeze calatorii. (3 intre vagonele 6-7, 2 intre vagoanele 8-9 samd). In Azuga, 3 dintre ei au coborat, moment in care eu le-am facut loc sa-si scoata bicicletele. Imediat dupa ce trenul a pornit, un controlor a venit la mine si mi-a cerut taxa de transport pentru bicicleta. Am incercat sa-i explic ca nu mai e loc in compartiment, ca e plin trenul si ca nu sunt singur in situatia data..totul fara sort de izbanda. Nu aveam bani sa platesc taxa si chiar daca as fi avut..nu as fi fost de acord din moment ce nu eram singurul in aceasta situatie. Era un domn la cativa metri de mine caruia nu i-a cerut absolut nimic pe motiv ca..e in varsta si e cu copiii..ce daca are bicicleta...el nu deranjeaza..dar eu da! Vreau sa specific faptul ca mi-a confiscat carnetul de cupoane (pe care mi l-a restituit in gara din Bv in fata politiei) si a refuzat sa se legitimeze. Ajuns in gara..m-a predat politiei cu scandal cu tot. Mi-au fost luate datele iar aseara am primit prin posta o amenda de 400 lei (ceea ce mi se pare exagerat). Pe procesul verbal conductorul a scris ca am transportat bicicleta in vagonul ''x'' si ca am refuzat (fals) sa ma duc cu ea in vagonul special amenanjat.
Simt ca am fost discriminat:
-am primit doar eu amenda..ceilalti nu
-nu aveam alta solutie..vagonul respectiv era suprasaturat
-trenul deja plecase din buc in momentul in care noi ne chinuiam sa aranjam bicicletele in vagon iar alta modalitate de a transporta bicicleta pana la ora concursului nu exista
-declaratia conductorului in procesul verbal este falsa in opinia mea
-in procesul verbal nu apar martori. Eu am cel putin 2 care-mi pot comfirma povestea.
- Am refuzat sa ma legitimez conductorului si mi se pare anormala decizia lui de a-mi retine carnetul de cupoane iar din cate stiu era obligat sa se legitimeze nu sa ma ia la misto : ''ma numesc conductorul trenului''!
-Suma mi se pare exagerata
-Nu am semnat nimic!

Multumesc!
O ruda mi-a sugerat sa ma duc mai intai la M.Transporturilor unde ar putea sa-mi anuleze amenda.
Intrebarea mea este: Am sanse de reusita la minister sau in instanta?
Alta intrebare: Varianta a2'a este sa las amenda in pom din moment ce n-am timp si nici bani sa ma plimb din Buc in Bv la tribunal. Sunt student fara venit si fara vreun bun pe numele meu. Toate bunurile sunt pe numele mamei iar citatia a venit pe adresa veche din buletin.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Alex0227, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot primi amenda daca politistul de pe tren doar m-a trecut intr-o agenda? ContSters135248 ContSters135248 Am patit-o si eu pentru prima data.Eram pe tren cu prietenul meu pe la 2 noaptea...tot vagonul fiind liber...si am inceput sa fim mai tandri unul cu celalalt ... (vezi toată discuția)
Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma veti ajuta... aemeth aemeth Ma numesc xxx si apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti indruma pt a-mi rezolva problema.Recent am fost implicat intr-o situatie in care mi s-au ... (vezi toată discuția)
Dat afara de la serviciu... gigelas gigelas Buna seara, O firma de protectie si paza. Seful solicita la doi angajati sa se urce pe un vagon de tren sa desfaca o prelata. Cei doi angajati refuza,spunand ... (vezi toată discuția)