avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executarea pedepselor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executarea pedepselor

Buna seara,as doti sa stiu daca in noul cod penal este vreo modificare a anului juridic de executare a pedepselor privative de libertate,multumesc.
Cel mai recent răspuns: albulescu , utilizator 15:42, 14 Septembrie 2008
Unde ati citit dvs. de anul juridic de executare a pedepselor privative de libertate? La ce anume va referiti?
in momentu de fata caondamnarile pina la 10 ani se calculeaza un an executat la 8 luni executate efectiv,pedepsele peste 10 ani se calculeaza un an ca fiind executat la 9 luni executate efectiv,pedepsele din culpa si cei care sunt mai in virsta de 60 de ani executa doar 6 luni dintr-un an calendaristic de condamnare.Art 59 privind liberarea conditionata in noul cod penal va suferii vreo modificare,sunt foarte curios sa aflu acest lucru,multumesc.
Am auzit si eu de sintagma"anul juridic". Inteleg ca se face referire la liberarea conditionata? :confused:
da,mai exact este vorba de liberarea conditionat,exsista vreo modificare in proiectul noului c.p.?multumesc.
de fapt este o expresie folosita de multi oameni. in cazul in care condamnatul se poarta cuviincios, poate fi eliberat dupa executarea a 2/3 din pedeapsa (8 luni la an). eu nu am auzit de vreo astfel de modificare si oricum astea se anunta cu 6 luni inainte in M. Of., pentru ca nu este vorba de vreo modificare legislativa minora ;)

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata AlexVlad13 AlexVlad13 Buna , imi puteti spune daca un condamnat a terminat de executat o pedeapsa dar in timpul cat a fost pus in libertate a inceput judecarea unui alt dosar , il ... (vezi toată discuția)
Conditii eliberare conditionata in speta annaghe annaghe Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine : ce perioada de executare a pedepsei trebuie executata pentru a formula o cere de eliberare conditionata. ... (vezi toată discuția)
Executarea unei pedepse elisandra elisandra din sase ani cu executare cat timp trebuie sa ramana in detentie o persoana care nu are nici un fel de antecedente? (vezi toată discuția)